Bekijk het origineel

Betere ontsluiting van industrieterrein

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Betere ontsluiting van industrieterrein

Belastingen Woudenberg omhoog

2 minuten leestijd

WOUDENBERG - De gemeente wil volgend jaar de aantrekkelijkheid van het industrieterrein Parallelweg vergroten. Om dit te realiseren zal de Parallelweg gereconstrueerd en verbreed worden. Volgens het college van B en W moet de Parallelweg berijdbaar gehouden worden en mag de verkeersafwikkeling niet verder stagneren.

Het college zegt dit in het beleidsplan voor 1989, een plan dat deze maand tegelijk met de begroting gepresenteerd is. Het college acht een betere ontsluiting van het industrieterrein van belang voor de gevestigde bedrijven en voor de verder uitgifte van nieuwe kavels industriegrond. Vgor de verbreding van de Parallelweg tussen het parkeerterrein voor grote voertuigen en de Stationsweg is de gemeente thans in onderhandeling met de NS. Ten westen van de Parallelweg —nabij het voormalige station- moet de gemeente namelijk nog de beschikking krijgen over de grond die thans eigendom van de Spoorwegen is. Voor het project is inmiddels een financiële bijdrage van de provincie gevraagd.

Uit het beleidsplan voor 1989 blijkt verder dat de bodem van de sloot achter enkele woningen aan de Laan van Blotenburg mogelijk verontreinigd is. De provincie Utrecht heeft de sanering van de mogelijke verontreiniging voor 1989 op haar programma staan. Of er iets gaat gebeuren, hangt volgens het plan af van gemeentelijke initiatieven. Als er meer bekend is, zal het college met nadere informatie komen. Lastenverzwaring

De begroting voor 1989 is sluitend. De tekorten die na 1989 zullen optreden, acht het college echter zorgwekkend. B en W vragen zich af of het huidige voorzieningenniveau dan nog wel in stand gehouden kan worden. Om een grote inhaalmanoeuvre te voorkomen, stelt het college een verhoging van alle gemeentelijke belastingen en tarieven voor.

De onroerend-goedbelasting moet jaarlijks 2 procent omhoog. Met uitzondering van de bouwleges moeten alle leges volgend jaar 3 procent duurder worden: de gemeentereinigingsrechten 2 procent en de riool•rechten 3 procent. Ook van de gebruikers van een volkstuin zal een hogere vergoeding gevraagd worden. Het college is overigens niet gelukkig met de gemeentelijke volkstuinen. De belangstelling voor een volkstuin loopt namelijk steeds terug. Het beheer privatiseren zien B en W als een oplossing. Hiervoor moet echter eerst een volkstuinenvereniging van de grond komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Betere ontsluiting van industrieterrein

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken