Bekijk het origineel

EG belast delen kopieermachines

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

EG belast delen kopieermachines

1 minuut leestijd

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft gisteren voorgesteld de produkten van een aantal Japanse producenten van kopieerapparatuur te belasten met anti-dumpingheffingen.

Het voorstel heeft betrekking op een drietal Japanse ondernemingen die drie jaar geleden montagefabrieken in West-Europa hebben opgezet om de oudere anti-dumpingheffingen van de EG te omzeilen. Dit heeft een woordvoerder van de Europese Commissie meegedeeld.

De desbetreffende bedrijven zijn Konica en Matsushita Electric Industrial in de Bondsrepubliek Duitsland en Toshiba in Groot-Brittannië. In 1985 is er door de EG al een onderzoek ingesteld naar de afzet van hun moederconcerns op de Europese markt. Vervolgens zijn toen heffingen ingesteld om de Japanse concerns ervan te weerhouden kopieerapparatuur onder de kostprijs (in Japan) op de EG-markt te brengen.

Nu heeft de Europese Commissie geconcludeerd dat de produkten van de in Europa opererende, dochterondernemingen te veel onderdelen bevatten die in Japan zijn gemaakt. Daarom moeten deze goederen met dezelfde heffingen worden belast als de produkten van de moederconcerns in Japan. De Japanse ondernemingen hebben volgens Brussel een aandeel op de EG-markt van kopieerapparatuur van meer dan 80 procent. De totale EG-markt vertegenwoordigt een waarde van 1 miljard ecu (2,34 miljardgulden).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

EG belast delen kopieermachines

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken