Bekijk het origineel

Nieuwe boycot van Nestle aangekondigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe boycot van Nestle aangekondigd

2 minuten leestijd

LONDEN Amerikaanse en Europese consumentengroepen hebben gisteren een nieuwe boycot van Nestléprodukten aangekondigd, omdat deze Zwitserse multinational zich niet zou houden aan de code van de wereldgezondheidsorganisatie WHO voor het leveren van gratis babymelkpoeder aan ziekenhuizen in ontwikkelingslanden.

De groepen zijn van mening dat de praktijken van Nestle nog steeds een risico vormen voor baby's in de Derde Wereld. "Action for Corporate Accountability" (ACA) verklaarde dat Nestle nog steeds het geven van flesvoeding aanmoedigt, hoewel de hygiënische omstandigheden en de financiële middelen van moeders in de Derde Wereld zo veel te wensen overlaten dat borstvoeding beter is.

De Amerikaanse ACA en het Internationale Nestle Boycot Comité voor Europa (INBC) hadden Nestle tot 4 oktober van dit jaar de tijd gegeven om de leveranties van gratis melkpoeder aan ziekenhuizen stop te zetten.

Nestle zegt zich aan de WHO-code te houden, die op zich geen bezwaar maakt tegen gratis en goedkope melkpoeder. Toen Nestle in 1984 beloofde zich aan de code te houden, werd een eerste boycot van Nestléprodukten stopgezet.

„De eerste boycot duurde zeven jaar. We zijn bereid om Nestle opnieuw zeven jaar te boycotten, als dat nodig is, en dit keer zal niet alleen Nestle maar zullen ook andere Europese bedrijven het doelwit zijn", verklaarde Lisa Woodburn van INBC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Nieuwe boycot van Nestle aangekondigd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken