Bekijk het origineel

Filippijnse veerboot gezonken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Filippijnse veerboot gezonken

Slechts klein aantal van ruim 500 opvarenden gered

3 minuten leestijd

MANILA - In de Filippijnen is het passagiersschip Dona Marilyn met meer dan vijfhonderd mensen aan boord gezonken toen de tyfoon Ruby over het land woedde. Dit heeft de Filippijnse kustwacht vandaag bekendgemaakt. Tot dusverre zijn acht overlevenden van de ramp gered.

Een woordvoerder van de kustwacht in Cebu zei dat volgens de eigenaar van het schip acht overlevenden waren opgepikt in de buurt van het eiland Masbate, ten zuidoosten van Manila.

Carlos Go, directeur van rederij Sulpicio Lines, zei dat een reddingsboot voorts acht overlevenden had gesignaleerd bij het eiland Maripipi en dat een onbekend aantal overlevenden op andere eilanden in de buurt is terechtgekomen.

Volgens Go was de Dona Marilyn met 451 passagiers en 60 bemanningsleden gisteren op weg van Manila naar Tacloban op het eiland Leyte toen het schip door de tyfoon Ruby in moeilijkheden kwam.

Verleden jaar december zonk in de Filippijnse wateren een zusterschip van de Dona Marilyn, de Dona Paz. Daarbij vielen meer dan 3000 doden. De Dona Marilyn onderhield de verbinding tussen Manila en een eiland in het midden van de Filippijnen.

Ruby

De tyfoon Ruby raasde in deze regio voordat hij vanochtend de hoofdstad Manila passeerde en zich, gepaard met hevige regenval en windsnelheden van 224 kilometer per uur, een weg door de landbouwgebieden van centraal Luzon baande.

Ruby liet een spoor van vernielingen na. Er werd melding van zeker 46 doden gemaakt, waarbij de slachtoffers van de ramp met de Dona Marilyn niet zijn meegerekend; ruim 48.000 mensen raakten dakloos.

Meer dan 100 mensen worden vermist. Gevreesd wordt dat ook zij de dood hebben gevonden. In Cagayan de Oro, op het eiland Mindanao, worden 25 mensen vermist; op het eiland, Panay wordt gevreesd voor het leven van 70 mensen die in een bus zaten die gisteren door de tyfoon van de weg werd geblazen en in een rivier terechtkwam.

Teodoro Benigno, de woordvoerder van president Corazon Aquino, zei dat overwogen wordt de noodtoestand af te kondigen in het zuidoosten van Luzon, waar vandaag de elektriciteit uitviel. Inmiddels heeft Ruby aan kracht afgenomen.

 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Filippijnse veerboot gezonken

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken