Bekijk het origineel

Meditatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meditatie

De zonde

3 minuten leestijd

„Versterkt de slappe handen, en stelt de struikelende knieën vast".
Jesaja 35:3

De handen van des Heeren verloste kinderen (het geloof, red.) v/orden in de tekst gezegd „slap" te zijn: „Versterkt de slappe handen". Als de handen slap zijn, moeten zij de werkzaamheden door deze te verrichten, gebrekkig en onvolkomen ten uitvoer brengen.

De slappe hand kan Jezus niet vast aangrijpen; zij kan niet kloekmoedig strijden, noch hetgeen zij ontVangt volstandig vasthouden. Al haar werkzaamheden worden gebrekkig verricht.

Maar waardoor zijn de handen zo slap geworden? Daarvoor zal toch wel een oorzaak bestaan. Heeft de Schepper ze zo slap geformeerd? Wie durft het ondernemen, haar tegenwoordige slapheid aan de een of andere mislukking in haar oorspronkelijke samenstelling toe te schrijven? Dat zou zijn de goddelijke Maker te onteren.

Neen, de bron van dit ongemak, gelijk andere in- en uitwendige kwalen, moet in de zondeval gezocht worden. Het is die diep doorgedrongen ziekte, die ongeneeslijke kwaal, die wij van onze eerste voorouders hebben overgeërfd — de zonde, de verschrikkelijke zonde heeft de handen slap gemaakt. De beroering, beving en verslapping van de zenuwen, spieren en vezels van de ziel, en het uitwerpen van het beeld van God, waarmee de mens geschapen werd, heeft geen andere oorzaak dan de zonde.

J.C. Philpot
(Uit: "Tweede zestal leerredenen")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Meditatie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken