Bekijk het origineel

Akkoord over nieuwe cao bij Hoogovens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Akkoord over nieuwe cao bij Hoogovens

Geen 36-urige werkweek maar twee vakantiedagen

4 minuten leestijd

 IJMUIDEN — De directie van het staalconcern Hoogovens (17.000 werknemers) en de val(bonden hebben gisteravond in beginsel overeenstemming bereikt over de nieuwe eenjarige cao. Het aanvankelijke breekpunt in de onderhandelingen, invoering van een 36-urige werkweek voor het dagdienst- en kantoorpersoneel, is van tafel doordat Hoogovens deze werknemers twee extra vakantiedagen biedt.

Dit heeft de directeur personeelszaken van Hoogovens, F. Scholten, meegedeeld na afloop van het caooverleg. De industriebonden van FNV en CNV hebben uiteindelijk hun eis voor verdere arbeidstijdverkorting ingetrokken, ook gezien de overige afspraken. Zij zullen het principe-akkoord morgen met een positief advies aan hun leden voorleggen. De Unie BLHP en de VHHP leggen het akkoord neutraal voor.
De werknemers krijgen per 1 april 1,5 procent loonsverhoging en een eenmalige uitkering van 0,5 procent. De volledige vijfploegendienst zal via tussenstappen in 1991 een feit zijn, zonder opkomstdagen en met een toeslag van 29 procent. De toeslag van 200 procent blijft intact. De ploegenwerkers moeten wel twee vakantiedagen inleveren.

De vut-regeling voor 60-jarigen wordt voortgezet zonder dat de werknemers voor de extra kosten moeten opdraaien. Werknemers in dag- en kantoordienst kunnen roostervrije dagen opsparen voor educatief verlof of eerdere vut. Hoogovens vermeerdert het aantal opgespaarde dagen met 25 procent.
De stakingen bij Hoogovens schelen Hoogovens volgens directeur Scholten zo'n tien miljoen gulden aan omzet. De acties hebben volgens hem echter geen rol gespeeld bij het bereiken van het akkoord.

 Winst

Volgens bestuurder J. Schalkx van de Industriebond FNV is de winst van de onderhandelingen van gisteren gelegen in het verhogen van de ploegendiensttoeslag en de twee extra vakantiedagen voor dagdienst- en kantoorpersoneel. Het laten vallen van de 36-urige werkweek, waarvoor gisteren nog massaal actie is gevoerd, zal volgens Schalkx bij de leden niet slecht vallen.
Behalve de twee extra vakantiedagen is er ook nog de regeling dat opgespaarde dagen met 25 procent worden vermeerderd. „Op dat moment moet je je knopen tellen. Voor twee dagen meer je leden vragen nog eens in actie te komen, dat kun je niet van hen verlangen", aldus Schalkx.
Inclusief de invoering van de vijfploegendienst stijgen de loonkosten bij Hoogovens volgens Schalkx met 4,9 procent. „Als je rekent dat we op een ruimte van 5,2 procent hadden ingezet, kun je niet anders dan ontzettend blij zijn". De Unie BLHP en de Vereniging van Hoger Hoogovens Personeel leggen het onderhandelingsresultaat neutraal aan hun leden voor omdat het verschil in arbeidsvoorwaarden tussen dagdienst- en kantoorpersoneel (waaronder deze bonden hun leden hebben) en de ploegendienst door de nieuwe cao alleen maar groter wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 februari 1989

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Akkoord over nieuwe cao bij Hoogovens

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 februari 1989

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken