Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

7 minuten leestijd

Ridder

De arts R. G. J. van Lier uit Apeldoorn is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester A. J. Hubers reikte hem gisteren de onderscheiding uit. Van Lier kreeg deze onderscheiding vanwege het beëindigen van zijn huisartsenpraktijk met ingangvan vandaag.

óO jaar

Cornells Boele (83) en Gertruida Josina Boele-Kers (82) uit Schoonhoven vierden deze week hun zestigste trouwdag in het Centrum te Schoonhoven. Het diamanten echtpaar werd gefeliciteerd door burgemeester drs. D. W. Wassenberg. Het echtpaar woont al 55 jaar aan de Tiendweg in Willige-Langerak. Tot aan zijn pensioen heeft de heer Boele gewerkt bij de melkfabriek in Schoonhoven. Het echtpaar is nog steeds actief in de hervormde gemeente van Willige-Langerak. Boele is dertig jaar penningmeester van de kerk geweest. Tegenwoordig fungeert hij 's ochtends nog als koster. De heer Boele werd geboren in Driebruggen. Zijn vrouw komt oorspronkelijk uit Jaarsveld. Het diamanten echtpaar kreeg zes kinderen, zestien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen

 70 Jaar

 Het echtpaar G. Bosman en W. van Munster uit Wapenveld vierde donderdag de zeventigste verjaardag van zijn huwelijk. Bosman werkte vroeger als los arbeider en was daarna 42 jaar werkzaam bij de Berghuizer papierfabriek in zijn geboorteplaats Wapenveld. Mevrouw Bosman is geboortig uit Harten. Burgemeester J. E. de Boer van Heerde feliciteerde hen namens de burgerlijke gemeente. Tevens overhandigde hij namens de Koningin een felicitatieschrijven en een bloemstuk. Bosman is 94 jaar en zijn vrouw 90 jaar. Zij wonen in het bejaardentehuis Rehoboth. Gezien hun gezondheid werd het jubileum sober herdacht. Het echtpaar kreeg 4 kinderen, van wie er een is overleden, 15 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen.

Brandweerkruis

Burgemeester J. D. Nederlof van 's-Gravendeel heeft gisteravond tijdens de jaarvergadering van de vrijwillige brandweer vijf leden onderscheiden. Het verzilverde brandweerkruis met oorkonde, ging naar G. L. Havelaar voor dienstverband van 35 jaar. Jarenlang was hij bevelvoerder van de brandweerpost Schenkeldijk, maar na de opheffing hiervan in september 1983 werd hij overgeplaatst naar 's-Gravendeel. Op eigen verzoek werd Havelaar in 1985 aangesteld tot brandwacht eerste klas, omdat hij als bevelvoerder niet goed meer kon functioneren doordat de afstand 's- Gravendeel-Schenkeldijk te groot was. Het bronzen brandweerkruis met oorkonde voor het 12,5 jarig dienstverband werd uitgereikt aan C. van Twist. In 1977 kwam hij bij de brandweer. Hij werkte toen bij Den Hartog in 's-Gravendeel. De directie van dit bouwbedrijf liet het personeel een brandweeropleiding volgen. Voor Van Twist was dat een groot voordeel bij het functioneren in het korps. De brandweerlieden W. J. Stout, A. P. M. Verkerk en W. M. van Haarlem ontvingen de vrijwilligersmedaille met oorkonde voor het 10-jarig dienstverband.

Zilveren pauw

Burgemeester E. Ph. Veen van Ermelo heeft gisteravond aan de heer H. Schipper de Zilveren Pauw uitgereikt. Schipper (75) heeft deze week een punt gezet achter zijn 45-jarig kosterschap. Sinds 1943 heeft hij deze functie vervuld bij de hervormde gemeente van Ermelo. De eerste 16 jaar lag zijn werkterrein in de Oude Kerk. Vanaf 1959 verricht hij de kosterswerkzaamheden in de Nieuw Kerk aan de Horsterweg. Schipper is indertijd zijn vader opgevolgd. Vooral vroeger was het werk van de koster tijdrovend. In de wintertijd nam de zorg voor de verwarming van het kerkgebouw veel tijd in beslag. Afgezien van de kostersbezigheden, heeft Schipper ook andere functies in het maatschappelijke en politieke leven vervuld. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de CHU. Van 1973 tot 1981 heeft Schipper deel uitgemaakt van de ledenraad van de woningbouwvereniging Volkshuisvesting. De scheidende koster heeft een aantal jaren de voorzittershamer gehanteerd bij de plaatselijke afdeling van de Hout- en Bouwbond van het CNV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 februari 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 februari 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken