Bekijk het origineel

Boeing stort neer op krotten Sao Paulo

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boeing stort neer op krotten Sao Paulo

Zeker 18 doden; 200 gewonden

2 minuten leestijd

SAO PAULO — Een Braziliaanse Boeing 707 is gisteren neergestort op een sloppenwijk vlak voor de landingsbaan van het internationale vliegveld van Sao Paulo. Daarbij zijn zeker achttien mensen om het leven gekomen en raakten meer dan tweehonderd mensen gewond, zo deelden politiefunctionarissen mee. Ruim zestig gewonden zijn met ernstige brandwonden in het ziekenhuis opgenomen.

Het toestel, een vrachtvliegtuig van er zijn veel doden", aldus een redde luchtvaartmaatschappij Transbrasil, stortte neer op de "favela (sloppenwijk) Jardim de Ipanema" op twee kilometer van het vliegveld Cumbica. Nadat het toestel eerst een flatgebouw had geraakt, waarbij het zijn vleugels verloor, schoof de Boeing nog 300 meter door. Het vliegtuig vloog vervolgens in brand.

Huizen werden vernield en auto's kwamen met elkaar in botsing. De Boeing vervoerde geen passagiers. De drie bemanningsleden van het vrachtvliegtuig en zeker vijftien mensen op de grond vonden de dood, zo zei de woordvoerster van het vliegveld, Lucia Ferreira.

Keizersnede

Volgens brandweerlieden zouden onder het puin nog meer slachtoffers kunnen liggen. Vanonder het puin werden veel kinderen gehaald, „maar er zijn veel doden aldus een reddingswerker.

Een hoogzwangere vrouw die bij het ongeluk zwaar gewond was geraakt, heeft door middel van een keizersnede in een ziekenhuis een kind ter wereld gebracht. De vrouw is daarna aan haar verwondingen bezweken; het kind verkeert in goede gezondheid.

Volgens Lucia Ferreira heeft het toestel vlak voor het ongeluk de luchtverkeersleiding toestemming gevraagd voor een noodlanding. Het personeel van de verkeerstoren wist niet waarom de piloot een noodlanding wilde maken. Het zicht was goed op het moment van het ongeluk. Wel zei de piloot problemen te hebben met het landingsgestel.

Het vliegtuig was op een binnenlandse vlucht onderweg van Manaus in het noorden van Brazilië naar Sao Paulo. Het maakte deel uit van een vloot van 26 Boeings,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 maart 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Boeing stort neer op krotten Sao Paulo

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 maart 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken