Bekijk het origineel

Waarschuwing voor kaping met Pasen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Waarschuwing voor kaping met Pasen

2 minuten leestijd

LONDEN De Amerikaanse regering heeft Amerikaanse militairen, diplomaten en hun familieleden gewaarschuwd dat terroristen in het paasweekeinde In Europa een vliegtuig willen kapen. Dat heeft de Britse sensatiekrant Daily Express vandaag gemeld.

De krant zei een vertrouwelijk memorandum met de waarschuwing onder ogen te hebben gehad dat afgelopen vrijdag door de Amerikaanse federale luchtvaartdienst FAA was opgesteld. Hoewel FAA-functionarissen in Washington geen commentaar wilden leveren, bevestigden andere functionarissen dat het memo was verzonden. Volgens deze bronnen, die niet bij naam genoemd wilden worden, betrof het geen algemene waarschuwing van de FAA, maar een „nietspecifiek alarm" met betrekking tot drie Libanees-Palestijnse verdachten die met vervalste paspoorten reizen. In de Daily Express schrijft verjever Robert McGowan dat alle luchtvaartmaatschappijen en veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de rest van Europa op de hoogte zijn gesteld.

De krant drukte een gedeelte van het memorandum af. Daaruit bleek dat de drie verdachten zich konden bedienen van de namen Jamel Hahmoed Tahd Moehammed, Ahmed Moehammad Salim Abuzayni en Khaloer Moehammed Jafar. Zij zouden gebruik maken van vervalste, danwei gewijzigde paspoorten van Bahrein, Pakistan of Noord-Jemen.

Het bericht in de Daily Express komt temidden van een debat of luchtvaartmaatschappijen op behoorlijke wijze waren geïnformeerd over een nieuw type bom voordat op 21 december een PanAm-vliegtuig boven Lockerbie in Schotland werd opgeblazen, waardoor 270 mensen de dood vonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 maart 1989

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Waarschuwing voor kaping met Pasen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 maart 1989

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken