Bekijk het origineel

Gewijzigde bouwverordening in Apeldoorn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gewijzigde bouwverordening in Apeldoorn

2 minuten leestijd

APELDOORN - De gewijzigde bouwverordening in Apeldoorn is maandag van kracht geworden. Het aantal bouwwerken waarvoor geen bouwvergunning meer nodig is, wordt hierdoor aanzienlijk uitgebreid.

     Het feit dat geen bouwvergunning meer nodig is, wil niet zeggen dat alles nu zonder meer mag worden gebouwd. In sommige gevallen is namelijk een verklaring nodig. Hierin geven B en W aan dat de aangevraagde verandering of vernieuwing zo klein is, dat voor de uitvoering ervan geen bouwvergunning nodig is.
     Het belangrijkste verschil tussen een bouwvergunning en een -verklaring is, dat de laatste veel sneller verstrekt kan worden. Komt men hem persoonlijk aanvragen, dan kan men er in de meeste gevallen op wachten. Wordt de verklaring schriftelijk aangevraagd, dan duurt het ongeveer een week voordat men de verklaring in huis heeft. Een ander verschil met de bouwvergunning is, dat de er minder geld voor hoeft te worden betaald.
     Een verklaring is nodig voor dakramen, kleine dakkapellen, schoorstenen, luifels en binnenwanden.
     Een bouwvergunning, noch een verklaring is nodig voor erfscheidingen, antennes, kleine carports, afdaken, open volières, pergola's, speeltoestellen, tuinmeubilair en kleine dierverblijven. Voor alle bouwwerken die hier niet genoemd worden, blijft een bouwvergunning nodig.
     Bouwwerken, waarvoor geen verklaring of vergunning nodig is, moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen hebben onder andere betrekking op de situering, constructie, toe te passen materialen en kleuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 1989

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Gewijzigde bouwverordening in Apeldoorn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 1989

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken