Bekijk het origineel

Amerikaan overleeft neerstorten Cessna

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Amerikaan overleeft neerstorten Cessna

Luchtmacht redt onwel geworden piloot

2 minuten leestijd

MIAMI — Een Amerikaan die achter het bedieningspaneel van zijn vliegtuigje onwel was geworden, heeft gisteren het neerstorten van zijn toestel overleefd.

Het vliegtuigje vloog honderden kilometers op de automatische piloot, langs de oostkust van de Verenigde Staten, voordat het in de Atlantische Oceaan neerstortte, zo heeft de Amerikaan.se kustwacht meegedeeld. De kustwacht heeft de piloot uit het water gehaald en hem voor onderzoek per helikopter naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama's, overgebracht. Het toestel, een Cessna 210, stortte na een vlucht van ongeveer zes uur wegens brandstofgebrek neer, ongeveer twintig kilometer van het eiland Eleuthera vandaan. De piloot, Thomas Root, een advocaat uit Washington, had de luchtverkeersleiding al gewaarschuwd over pijn in zijn borst. Militaire vliegtuigen kregen het bevel de Cessna te onderscheppen, toen de piloot niet reageerde op verzoeken om zich bekend te maken, terwijl het eenmotorige vliegtuigje in een militaire zone ten zuiden van Washington vloog.
De straaljagers en reddingsvliegtuigen van de kustwacht konden niets anders doen dan het toestel op zijn weg naar het zuiden te begeleiden. Na het neerstorten van het vliegtuigje bij Eleuthera wierp een toestel van de luchtmacht vier parachutisten van een reddingsploeg af. Zij konden de piloot vervolgens aan boord van een reddingsvlot trekken. „Wij staan allemaal versteld dat hij een dergelijk ongeluk heeft overleefd", zei een woordvoerster van de kustwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 juli 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Amerikaan overleeft neerstorten Cessna

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 juli 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken