Bekijk het origineel

Sportvliegtuigje verongelukt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Sportvliegtuigje verongelukt

2 minuten leestijd

HARDERWIJK - Een eenmotorig sportvliegtuig is gistermiddag bij Beekhuizerzand (gemeente Harderwijk) verongelukt. De beide inzittenden zijn volgens de politie omgekomen.

Het vliegtuig maakte boven de Veluwe een inspectievlucht om eventuele bosbranden op te sporen. De PHBRW, eigendom van het bedrijf Special Air Services, was opgestegen van het vliegveld Teuge, aldus de rijkspolitie dienst luchtvaart. Na het ongeval heeft het toestel korte tijd in brand gestaan, maar het vuur kon snel worden geblust.
De vlieger van de verongelukte Cessna was de 28-jarige beroepsvlieger R. Sierks uit Nieuw-Vennep. Aan boord bevond zich tevens de 43-jarige J. A. Limpers uit Eerbeek.
De Cessna was om 14.00 uur van de luchthaven Teuge vertrokken voor een brandinspectievlucht boven de Noord-Veluwe. Toen het ongeval zich voordeed werd een brandweerauto begeleid, die onderweg was naar een bosbrand.
Over de toedracht van het ongeval kon de politiewoordvoerder nog geen mededelingen doen. Er zijn uiteenlopende getuigenverklaringen. Het geheel uitgebrande vliegtuigwrak ligt in een bosrijk gebied.
De wrakstukken van de verongelukte Cessna werden in de loop van gisteravond geborgen. Het overgrote deel van het vliegtuig, inclusief de cockpit, was totaal verkoold, aldus de woordvoerder van de rijkspolitie. Verschillende getuigen hebben verklaard het vliegtuig op lage hoogte met geringe snelheid te hebben waargenomen. Behalve de rijkspolitie (dienst luchtvaart) stelt ook de rijksluchtvaartdienst een onderzoek naar de toedracht in.

Niet stoppen

De brandweer maakte gisteren gebruik van slechts één inspectievliegtuig. Volgens commandant M. Post van de regionale brandweer Noordwestveluwe is er geen enkele reden om naar aanleiding van het ongeval de inspectievluchten stop te zetten. „Er is geen aanleiding om te zeggen dat vliegen onverantwoord zou zijn", aldus de commandant.
Vandaag wordt in verband met de weersomstandigheden met twee vliegtuigen gevlogen, volgens de brandweercommandant. Daartoe is besloten omdat het aanhoudend droog blijft en de wind weer is toegenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 juli 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Sportvliegtuigje verongelukt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 juli 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken