Bekijk het origineel

Katwijk een week lang in teken van visserij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Katwijk een week lang in teken van visserij

Nieuwe opzet haringschoonmaakwedstrijden

2 minuten leestijd

KATWIJK - Katwijk zal in de week van 12 tot en met 19 augustus in het teken staan van de visserij, vis en visverwerking. Het is dan tevens het eerste lustrum van de Katwijkse Visserijdagen.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het bestuur van de winkeliersvereniging in het centrum van Katwijk (PAC) het initiatief nam om in Katwijk jaarlijks visserijdagen te gaan houden. Het organiserend comité is tussentijds uitgegroeid tot een stichting, met daarin vertegenwoordigers uit de bedrijftakken, leden van het PAC en het Genoodschap Oud Katwijk, met VVV-directeur K. Verplancke als voorzitter.
De opzet van de Visserijdagen is jaarlijks een gevarieerd programma aan te bieden, waarin Katwijk en de visserij gepromoot worden en tevens de toeristen en waarin de mensen uit de regio een interessant programma voorgeschoteld krijgen.
De opening van de Visserijdagen aanstaande zaterdag staat voor een groot deel in het teken van de ballons. Behalve dat er -bij gunstige weersomstandigheden- twee grote luchtballons van het voetbalveld opstijgen, is er speciaal voor de jeugd een ballonwedstrijd.

Haringwedstrijden

Op maandag 14 augustus vinden de traditionele haringschoonmaakwedstrijden plaats op de School voor Zeevisvaart aan de Sluisweg. Voor het eerst is er een scheiding in de wedstrijd. Tot en met 1988 was er van alle deelnemers een nationaal kampioen. Vanaf dit jaar wordt onderscheid gemaakt tussen haringschoonmakers-visdetaillisten en haringschoonmakers-fabriekssnijders.
Vrijdag 18 augustus is de vlootschouw. Deze schouw, altijd afhankelijk van het weer, behoort tot de hoogtepunten van de visserijdagen. Naar verwachting doet weer een twintigtal schepen mee aan dit prachtige schouwspel. De Visserijweek wordt afgesloten met een visvariamarkt in het centrum van Katwijk. Als een slingerend lint staan de kraampjes en voorlichtingsstands van diverse bedrijven van het Andreasplein-tot aan de Wilhelhelminastraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 augustus 1989

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Katwijk een week lang in teken van visserij

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 augustus 1989

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken