Bekijk het origineel

Bekijk het origineel
„Gezinsbedrijf in landbouw heeft toekomst'
ACHTERBERG - De mestproblematiek eist een constructieve en collectieve aanpak. Daardoor hebben individuele bedrijven een veel grotere overlevingskans. Ik heb er vertrouwen in dat door technische aanpassingen het mogelijk is de ammoniak-uitstoot terug te brengen tot op z'n minst 50 procent. Het moderne gezinsbedrijf heeft perspectief. De boer moet zich kunnen ontplooien, en een vergelijkbaar inkomen kunnen venverven.
Dit zei demissionair minister ir. G. J. M. Braks van landbouw en visserij gisteren tijdens de ingebruikneming van twee (waterdichte en overkapte) centrale silo's voor rundveedrijfmest en varkensmest op het terrein van loon- en grondverzetbedrijf J. Rauw en Zoon in Achterberg (gemeente Rhenen). Braks was met „evenals ik CDA-kandidaat-leden voor de Tweede Kamer" op verkiezingstoernee in deze regio.
De minister zei diep onder de indruk te zijn van het project. Door wordt een betere regulering van de meststromen in tijden van een tekort bereikt, merkte hij op. De bewindsman zou willen zien dat de besluitvorming omtrent de subsidieregelingen snel weer werd opgepakt. Door de val van het kabinet is „ernstige stagnatie" opgelopen. Het —risicolopend- moderne gezinsbedrijf dient ook de milieulasten te dragen, aldus Braks, die het betreurde dat met name de WD-fractie het wetsvoorstel aangaande het verplaatsingsbesluit mestrechten controversieel had, verklaard. „Het CDA kiest voor het -kleine en zwakkere— gezinsbedrijf'.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 september 1989
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 september 1989
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's