Bekijk het origineel

Politie pakt gooier van staaf op voetbalveld op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Politie pakt gooier van staaf op voetbalveld op

In totaal vijf betrokkenen aangehouden

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft gisteren en zaterdag vijf mensen aangehouden die betrokken waren bij het gooien van staven tijdens de Europacupwedstrijd Ajax-Austria Wien afgelopen woensdag. Tot de gearresteerden behoort ook de man die de keeper van Austria Wien met een ijzeren staaf heeft bekogeld.

De man, de 17-jarige G. M. uit Amsterdam, heeft volgens de politie bekend. Hij werd gisteren op een voetbalveld in de hoofdstad aangehouden. „De man is degene die de keeper in de rug heeft geraakt", aldus de politiewoordvoerder.

Twee van de vijf aangehoudenen zijn vandaag voorgeleid aan de officier van justitie. Het tweetal wordt poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging verweten. De drie overigen zijn nadat er proces-verbaal tegen hen was opgemaakt, heengezonden. Zij zullen zich te zijner tijd wel moeten verantwoorden voor de rechter.

Videobeelden

Zaterdag arresteerde de politie een 16-jarige jongen uit Landsmeer, een 18-jarige Amsterdammer en een 20jarige jongeman ujt Purmerend. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het staven gooien.

Tijdens de wedstrijd Ajax-FC Utrecht arresteerde de politie gisteren de 20-jarige Amsterdammer P. G. Hij is op de videobeelden herkend als een van degenen die de stavengooier op de schouders namen. Wat zijn rol verder precies is geweest, is nog niet duidelijk, aldus de politiewoordvoerder. Door het gooien van de projectielen staakte de scheidsrechter de wedstrijd en zal Ajax naar verwachting uit het toernooi gezet worden.
De politie heeft bij het onderzoek gebruik gemaakt van videobeelden die tijdens de wedstrijd van de F-side zijit gemaakt. De gezichten van de daders waren daarbij duidelijk herkenbaar, bovendien waren gelukkig tientallen mensen bereid om verklaringen af te leggen, aldus de woordvoerder. Het onderzoek naar de daders werd uitgevoerd door een speciaal daarvoor ingesteld rechercheteam dat uit acht mensen bestond.

De supporters zijn erin geslaagd om vijf staven van het hekwerk rond het vak af te breken. „Het is onbegrijpelijk hoe dat heeft kunnen plaatsvinden want het hekwerk ziet er verder deugdelijk uit", aldus de woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 oktober 1989

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

Politie pakt gooier van staaf op voetbalveld op

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 oktober 1989

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

PDF Bekijken