Bekijk het origineel

GEDENKWAARDG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

GEDENKWAARDG

5 minuten leestijd

Diamant
Het echtpaar Wijkhuijs-Harpe in Nieuw en Sint Joosland

 mocht afgelopen maandag de 60-jarige echtvereniging herdenken. Het jubilerende echtpaar is in goede gezondheid en woont geheel zelfstandig. Wijkhuijs is 81 jaar en is geboren in Biggekerke. Ook zijn 82-jarige vrouw is daar geboren. Na zeven jaar in Biggekerke te hebben gewoond, vertrok het echtpaar naar een huisje in de polder. Wijkhuijs werkte toen als paardeknecht in de Bijleveldpolder. Hij heeft tal van functies in besturen van verenigingen bekleed. 2a wai hij onder meer diaken en later ouderling van de hervormde kerk van Nieuw en Sint Joosland. Voorts was hij bestuurslid van de geitenvereniging, het varkensfonds, de kolenverening en de buurtvereniging. Het echtpaar De Geus uit Puttershoek 

was deze week 60 jaar getrouwd. Hij is 89, zij 82 jaar. De echtelieden zijn geboren en getogen Puttershoekers. Zij wonen nog zelfstandig. De Geus heeft het overgrote deel van zijn leven bij de suikerfabriek Puttershoek gewerkt als kraanmachinist en maakte daar de veertig jaar vol. Mevrouw De Geus werkte in de eigen huishouding. Het echtpaar heeft drie kinderen: twee zoons en een dochter. Verder zijn er nog vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Tot voor kort was De Geus nog actief als modelbouwer. Van afvalhout bouwde hij onder meer een molen op schaal, een schip en dergelijke. De burgemeester Van Binnenmaas, mr. M. G. M. van Marwijk Kooy, bracht samen met zijn echtgenote het diamanten paar de felicitaties van de gemeente Binnenmaas over. Goud

L. Bijl en F. Bijl-van der Padt uit Hendrik-Ido-Ambacht herdachten op 5 oktober dat zij vijftig jaar door de band van het huwelijk met elkaar verbonden waren. In de gemeente Barendrecht werden zij destijds bevestigd door ds. J. P. Meijering, met de tekst: „Ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal' (Psalm 121: 1). Bijl is tot 1945 in de landbouw werkzaam geweest en vanaf die tijd heeft {lij bij de scheepswerf Jonker en Stans als elektrisch lasser gewerkt. Op 62-. jarige leeftijd is hij in de vut gegaan. Het echtpaar verkeert in goede gezondheid. Mevrouw Bijl puzzelt graag en Bijl tuiniert in ; zijn .volkstuin. De burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, J. Broekhuis, en zijn vrouw hebben tijdens een receptie in jeugdcentrum De Vijverhof hun gelukwensen aangeboden namens de gemeente.

Robijn
Het echtpaar Van de Werken-Groeneveld uit Nederhemert herdacht gisteren dat het 40 jaar geleden in het huwelijk trad. De 72jarige E. van de Werken heeft 25 jaar gewerkt bij de Wagenberg in Heusden. Deze firma verwerkt groenten en fruit. Daarvoor was hij werkzaam als boer. Zijn 62-jarige echtgenote, A. van de Werken-Groeneveld, stond hem in al die jaren ter zijde in de huishouding en bij de opvoeding van hun vijf kinderen. Zij is thans nog lid van de vrouwenvereniging in haar plaats. Het echtpaar heeft één kleinkind.

Eremedailles
Tijdens zijn afscheid zaterdagmiddag 30 september kreeg J. Kroon in Arnemuiden, tot die datum gemeente-secretaris, twee verrassingen te verwerken. Hij kreeg door burgemeester M. M. Markusse de eremedaille in goud verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau opgespeld en hij werd tevens vanwege zijn inzet voor de gemeente benoemd tot ere-burger van Arnemuiden. Volgens burgemeester Markusse deed Kroon „evenwichtig en weloverwogen zijn werk. Je adviezen getuigden altijd van een goede beredenering van het desbetreffende ' onderwerp. Bijzondere waardering is op z'n plaats voor de wijze waarop je de raadsleden, wethouders en mij van advies diende". Kroon is veertig jaar in overheidsdienst en maakt gebruik van de vut-regeling. Hij begon zijn loopbaan in Giessendam en kwam via de gemeente Wemeldinge naar Arnemuiden. In Arnemuiden bekleedt Kroon ook nog een aantal functies in het maatschappelijke, kerkelijke en culturele leven. 

T. Teeuw uit Sliedrecht kreeg vanwege het veertig jaar in dienst zijn bij Scheepswerf Lanser een koninklijke onderscheiding. Op het kantoor van de scheepswerf op Baanhoek spelde wethouder G. P. Venis de versierselen op die behoren bij de Orde van OranjeNassau. Teeuw werd geprezen als een man met een groot verantwoordelijkheidsbesef. Hij heeft zich gedurende de veertig jaar voor de volle honderd procent voor het bedrijf ingezet. Teeuw kwam van de Sliedrechtse ambachtschool en leerde in de avonduren CO-2 lassen. Teeuw kreeg bekendheid als een uitstekend vakman.

A. Draaijer in Rijssen ontving maandag 2 oktober van burgemeester E. van Voorden de zilveren eremedaille in de orde van Oranje-Nassau. Dit omdat hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt in het maatschappelijk leven. Draaijer is in 1939 op twaalfjarige leeftijd begonnen bij het bedrijf Palthe, waar hij tot 1964 heeft gewerkt. In 1964 is hij als conciërge in dienst getreden bij de christelijke mavo in Rijssen, waarvan hij recentelijk afscheid heeft genomen. Draaijer is sinds 1962 voorzitter van de christelijke woningbouwvereniging "De goede woning" te Rijssen. 
Daarnaast is hij lid geweest van de woonruimtecommissie en heeft hij zich ingezet voor de stichting bouw bejaardenwoningen Rijssen, een stichting die tot doel had de oprichting van aanleunwoningen voor het bejaardencentrum De Wellehof. 
Tot januari 1986 was Draaijer lid van het algemeen bestuur van het waterschap Regge en Dinkel. Vier jaar was hij diaken in de gereformeerde kerk en van 1981 tot en met 1985 ouderling aldaar. Tevens heeft Draaijer zich ingezet voor "Pro Rege", het christelijk militair tehuis, en voor de stichting Hulp Oost-Europa.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 oktober 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

GEDENKWAARDG

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 oktober 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken