Bekijk het origineel

Binnenmaas start met bouw 77 woningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Binnenmaas start met bouw 77 woningen

2 minuten leestijd

BINNENMAAS - In de verschillende kernen van Binnenmaas is er vanmiddag op originele wijze gestart met de bouw van 77 woningen. Het bouw- en aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff BV uit Strijen, die al deze woningen zal gaan bouwen, had hiervoor een.middagvullend programma samengesteld.

Zowel de particuliere kopers van premie-A- en premie-C-koopwoningen als de eigenaren van de woningwetwoningen, de gemeente Binnenmaas en woningbouwvereniging Volksbelang uit Heinenoord waren voor deze gelegenheid uitgenodigd. Men verzamelde zich om half een in restaurant Binnenmaas. Tijdens de ontvangst werd ook uitgemaakt welke twee particuliere kopers van de premie-woningen later in de middag een officiële handeling mochten verrichten.

Met een bus ging het gezelschap eerst naar Heinenoord. Hier sloeg de voorzitter van de woningbouwvereniging Volksbelang, C. S Hensen, de eerste paal voor zes woningwetwoningen. Deze handeling gold symbolisch ook als start van de bouw van tien premie-A- en zeven premie-C-koopwoningen. Deze 23 woningen zullen aan de oostkant van het dorp komen. Vervolgens ging men naar Puttershoek. Hier mocht een door loting aangewezen koper de officiële paal slaan voor de bouw van achttien premie-A-koopwoningen in plan Oudeland.

Hierna vertrok men weer naar een andere kern van Binnenmaas en wel Mijnsheerenland. Wethouder G. Rooimans bracht hier het sluitstuk van de prefab-fundering aan van een van de twaalf te bouwen woningwetwoningen in plan Binnenbans. Deze handeling luidde tegelijkertijd, de •bouw van zes premie-A-woningen in.

Ten slotte vertrok het gezelschap naar de laatste kern van Binnenmaas, Westmaas. Hier, nabij de Manhille, zullen achttien woningen komen: 9 premie-A-, 5 gewone premie-C- en 4 premie-C-woningen voor wat oudere mensen. Hier mocht nog een koper de start verrichten van het grondwerk.

Ontoereikend

Het aanvankelijk toegewezen contingent bedroeg voor 1989 overigens geen 77, maar 59 woningwet- en premiekoojjwoningen. Omdat Binnenmaas aan kon tonen dat dit aantal ontoereikend was voor de uit vijf kernen bestaande gemeente met zo'n kleine 19.000 inwoners, is Rooimans er in geslaagd om in totaal achttien premie-A-koopwoningen extra in de wacht te slepen. Van dit aantal wordt de helft in Westmaas en. de andere helft in Puttershoek gebouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 november 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Binnenmaas start met bouw 77 woningen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 november 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken