Bekijk het origineel

Museum Henriette Polak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Museum Henriette Polak

1 minuut leestijd

Een van de Zutphense musea, het Museum Henriette Polak aan de Zaadmarkt -in een groot 17eeeuws huis, dat voorheen herberg "De Wildeman" heette-, heeft zojuist een flinke opknapbeurt ondergaan. Het pand bestaat uit een 19e-eeuws voorhuis en een middeleeuws achterhuis; Daartussenin ligt een sober, intiem rk- schuilkerkje van ene familie Haeck uit 1628, met gebrandschilderde ramen en een beeldengroep van de 18e-eeuwer Petrus Verhoeven, "St. Anna te Drieën".

Mevrouw Polak-Schwartz schonk dit huis met haar grote collectie figuratieve Nederlandse schilder- en beeldhouwkunst der 20e eeuw aan haar geboortestad. Het zijn kunstenaars die geboren zijn tussen 1900 en 1920, veelal met elkaar bevriend waren en banden hadden met de Rijksacademie in Amsterdam. Het museum heeft, ook door aankopen, nu werk van o.a. Mari Andriessen, Gerrit Benner, Jeanne Bieruma Oosting, Jan Bronner, Pieter d'Hont, Kees Verweij (van wie in Dordrecht een expositie te zien was voor zijn 90e verjaardag), Charlotte van Pallandt en anderen. Uit dit bezit is nu een heropenings-expositie ingericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Museum Henriette Polak

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken