Bekijk het origineel

Schilder Epstein

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schilder Epstein

1 minuut leestijd

Erg bekend is voor zover ik weet de joodse schilder Stephen Epstein niet. Dat kan wat veranderen door de expositie die beeldend kunstenaar Andries van de Beek van Galerie "De Zonnewagen" aan de Feithenhofsweg in het Veluwse Oldebroek nu van hem inricht. Epstein werkt overwegend figuratief. Vele olieverven en inkttekeningen zijn geïnspireerd door het joodse leven in en buiten Israël. Hij maakt grote en lichte dynamische olieverfschilderijen. Zijn eveneens grote inkttekeningen zijn nogal dichterlijk getint. Epstein voegt daar soms ook begeleidende teksten aan toe.

De kunstenaar noemt zijn werk zelf „tijdsdocumenten". Hij heeft enigszins de invloed van de Art Nouveau (Jugendstil) ondergaan, maar die op eigen wijze verwerkt. Tot 11 februari is in "De Zonnewagen" -slechts enkele middagen per week geopend— een keuze uit Epsteins werk te zien, zoals kleinere contétekeningen over het hedendaagse joodse leven: de Klaagmuur, het gezin, religieuze rituelen en de zelfkant van de samenleving. De voorliefde van Van de Beek voor Epsteins werk is begrijpelijk. Hij heeft eveneens in Israël gearbeid en dat land heeft ook zeer bevruchtend gewerkt op zijn artistieke produktie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Schilder Epstein

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken