Bekijk het origineel

Onderzoek tegen politieagent na schietpartij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek tegen politieagent na schietpartij

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft besloten een gerechtelijk vooronderzoek in te stellen tegen een hoofdagent uit het Hilversumse korps die betrokken is geweest bij een schietpartij met dodelijke afloop. Dit heeft de Amsterdamse persofficier van Justitie, W. Mijnssen, gisteren desgevraagd meegedeeld.

De schietpartij vond plaats in Hilversum in de nacht van 7 op 8 november vorig jaar. Eerder kwam vast te staan dat de 18-jarige verdachte M. S., die in de bewuste nacht samen met een vriend werd aangehouden door de agent, kwam te overlijden door een schot van de politieman.

Het gerechtelijk vooronderzoek is gestart naar aanleiding van een onderzoek door de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie heeft in de uitkomst van het onderzoek voldoende reden gezien om, enkele dagen geleden, een gerechtelijk vooronderzoek te startenP^De Techter-commissarlsPp •ggatna of de politieagefiFfcich schuj-; dig heeft 'WèÖl^kf' schuld", -io^eftl&ardfe'Wjïï^ên. "Op dit misdrijf staat een maximale straf van negen maanden gevangenis. Tegen de agent zijn, zo deelde een politiewoordvoerder mee, geen disciplinaire maatregelen genomen.

De hoofdagent heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. De raadsman wilde gisteren niet op de werkelijke toedracht van de schietpartij ingaan. „Gezien de dodelijke afloop van de schietpartij heeft het Openbaar Ministerie ervoor gekozen een gerechtelijk vooronderzoek in te stellen, omwille van de zuiverheid. Dit is echter niet ongebruikelijk omdat er allerlei belangen op het spel staan", zo verklaarde de advocaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Onderzoek tegen politieagent na schietpartij

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 januari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken