Bekijk het origineel

Ook ultimatum van CNV voor Hoogovens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ook ultimatum van CNV voor Hoogovens

2 minuten leestijd

UTRECHT - Na de leden van de Industriebond FNV bij Hoogovens hebben ook de werknemers die lid zijn van de Industrie- en Voedingsbond CNV besloten Hoogovens een „ultimatieve brief te sturen.

Ze wezen gisteren het cao-bod van Hoogovens af, omdat het bedrijf niet wil garanderen dat er de komende jaren geen gedwongen ontslagen vallen. Het bedrijf biedt wel een loonsverhoging van 3,75 en een eenmalige uitkering van 2 procent.

De leden van de CNV-bond tillen volgens een woordvoerder zwaar aan de werkgelegenheid. Ze hebben Hoogovens tot volgende week dinsdag (de dag waarop ook het ultimatum van de Industriebond FNV afloopt) de tijd gegeven om te voldoen aan het verzoek te gaan onderhandelen over werkgelegenheidsafspraken, verlenging van de vut-regeling en arbeidstijdverkorting voor werknemers in dag- en kantoordiensten. Als Hoogovens niet of afwijzend reageert, gaat de bond zijn leden raadplegen over acties.

Aan de ledenraadpleging van gisteren hebben 170 werknemers deelgenomen, 20 procent van de leden van de CNV-bond bij Hoogovens. Dè leden van de Unie BLHP vinden dat het eindbod van de directie wel voldoende aanknopingspunten biedt voor het afsluiten van een goede cao. De Unie zal Hoogovens daarom vragen de bonden uit te nodigen voor voortzetting van het overleg. Daarbij zal de directie wat de Unie betreft bereid moeten zijn om de werknemers in de dag- en kantoordiensten een toeslag te geven van 3 procent ter compensatie van het verschil tussen hun arbeidstijd en die van de werknemers in de ploegendiensten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 februari 1990

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ook ultimatum van CNV voor Hoogovens

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 februari 1990

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken