Bekijk het origineel

Het Record lil

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het Record lil

2 minuten leestijd

Jan en Piet zaten in een cafe. Jan zei zullen we weddenschap houden. Ja, maar waarvan? Over de rivier zwemmen. Morgen gaan we het doen. De volgende morgen gingen zei naar het cafe en zei trokken hun zweembroek aan en gingen naar de rivier en zwemmen. Piet moest nog een paar meter en kon niet meer maar er was nog net een pakje daar greep hij zich aan vast en Jan maar zwemmen en hij hat het gehaalt. Wim Bregman, Rijssen, 9 jaar Hallo dames en heren! De nacht legde een donkere deken over het grote stille water. In de lange kano en op de waterfiets sliep iedereen. Het werd me daar een genoeglijk gezaag en gezucht. Niemand zag de vis, die nieuwgierig dichterbij kwam gezwommen. Het was een bakbeest van een vis, een walvis die zich in de weg had vergist en nu in warm water terecht was gekomen. Hij mat van neus tot staart negentien meter drie en zestig en daarmee was hij wèl een flinke knaap, maar nog lang geen kampioen. Als jullie op school goed opletten, weten jullie dat blauwe vinvissen tot 30 meter lang kunnen worden. Affijn, in het donker kijk je niet op een meter meer of minder. Het enorme dier gleed voorzichtig dichterbij en slobberde aan ons achterwiel. Toen zwom hij onder de fiets door en gaf het voorwiel een speelse optater. Het beest meende het niet kwaad, maar wij begonnen in onze slaap wél danig op en neer te hobbelen. „O foei", zuchtte ze, „oom Rien heeft zeker weer last van opruimzenuwen gehad. Nu ja, dan maar zonder". En toen...?

Toen sloeg ze haar rechterbeen over het zadel en liet zich van de fiets afglijden. „Hè, hè", lispelde ze, „een warm Vloerkleedje is heel wat waard". Ja, want als je slaapwandelt, weet je absoluut niet het verschil tussen een kleedje en een vette walvisrug. Wat merkt zo'h lobbes van eeij vis van een klein vrouwevoetje, maat 36V2} Helemaal niks. Hij vond het bij al die slapers een saaie boel. Kom aan, dacht hij, ik doe nog een rondje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Het Record lil

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken