Bekijk het origineel

Wildwestvertoning na overval in A'dam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wildwestvertoning na overval in A'dam

Schietpartij bij achtervolging Italianen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Een overval door vijf Italianen op een PTTkantoor aan de Albert Cuijpstraat in Amsterdam is gisteren uitgemond in een wildwestvertoning. Politie en overvallers vuurden over en weer tientallen schoten af. Daarbij raakten twee overvallers gewond evenals drie voorbijgangers.

Na een woeste achtervolging lukte het de politie uiteindelijk de twee ge- ^ » • > wonde gangsters te arresteren. De drie andere overvallers wisten te ontkomen. De bujt, van onbekende omvang, is teruggevonden. Volgens de politie gaat het om een „behoorlijk geldbedrag". De aangehouden mannen zijn de 42-jarige A. I. en de 50jarige F. L. De mannen werden tijdens de schietpartij geraakt in de respectievelijk voet en hand.

In totaal zijn ongeveer twintig getuigen van de overval en de daaropvolgende schietpartij door de polite opgevangen. Zij kregen de beschikking over hulp van een psychiater van de GO en GD, het Riagg en het slachtoffer- en zelfhulpteam van de politie.

Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de overvallers 's morgens om zes uur een schoonmaker die het postkantoor binnenkwam, overmeesterden. De man werd gekneveld met handboeien en in een bestelbusje afgevoerd. Met de sleutels van de schoonmaker verschaften de overvallers zich vervolgens toegang tot het postkantoor. Daar wachtten zij personeel (vier personen) op dat later werd gedwongen de kluis te openen. De bende nam al het geld mee en sloot het personeel op in een kast. Buiten stuitte de groep echter op politie die was gewaarschuwd door een buurtbewoner die een en ander had zien gebeuren. ScnietpattlJ

Vervolgens ontstond een enorme schietpartij over en weer. Twee overvallers kaapten een busje met een marktkoopman, die een pistool op zijn hoofd kreeg gedrukt. Toen de gegijzelde man niet snel genoeg reageerde, haalde de overvaller de trekker over, maar het pistool weigerde.

Een getuige trok een van de overvallers uit het busje. In de worsteling die daarop ontstond werd deze getuige door de schouder geschoten. Vervolgens vertrokken de overvallers alsnog met het busje naar het Sarphatipark. Daar gingen ze te voet verder.

Een van de twee wist hier aan de politie te ontglippen. De andere nam vervolgens een vrouw als gijzelaar, maar die wist zich los te rukken en te ontsnappen. Aan de achtervolging kwam een einde toen de politie de man in de voet wist te schieten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Wildwestvertoning na overval in A'dam

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken