Bekijk het origineel

Energiebedrijf doet proef met zonneboilers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Energiebedrijf doet proef met zonneboilers

2 minuten leestijd

DORDRECHT - Het Regionaal Energiebedrijf Dordrecht start binnenkort een proef- en stimuleringsproject met zonneboilers. Ongeveer 50 van deze boilers zullen geïnstalleerd worden bij huishoudens die hiervoor In aanmerking willen komen.

Het RED wil met deze proef een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van energiebesparende en daardoor milieuvriendelijke apparatuur. Bij gebruik van een zonneboiler wordt de warmte van de zon opgevangen door een zonnecollector, die op het dak van een woning is geplaatst. Efceze opgevangen warmte wordt benut voor de verwarming van het water in de boiler.

Doordat deze warmte niet altijd voldoende is voor de verwarming van de totalte inhoud, is naverwarming noodzakelijk. Deze naverwarming kan met elektriciteit of gas gebeuren.

Ongeveer 25 boilers zullen geplaatst worden bij woningbouwverenigingen en de overige 25 worden bij particuliere huiseigenaren in het verzorgingsgebied van het RED geplaatst.

Gezien de hoge kosten van dit project zal met RED met de geïnteresseerde deelnemers een huurovereenkomst afsluiten voor een periode van tien jaren. projectgroep dijkverzwaring een rap port opgesteld waarin een aantal al ternatieven is behandeld. Door de lintbebouwing langs de dijk is dijkversterking ter plaatse problematisch; een groot aantal panden, zowel van particulieren als van bedrijven, zou dan moeten verdwijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Energiebedrijf doet proef met zonneboilers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken