Bekijk het origineel

Overijssel voert campagne voor zonneboilers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overijssel voert campagne voor zonneboilers

2 minuten leestijd

ZWOLLE - In Overijssel wordt een campagne gevoerd om de aanschaf van zonneboilers te stimuleren. De campagne is opgezet door de Nederlandse Maatschappij voor Energie en Milieu (Novem), in samenwerking met de provincie Overijssel. Overijssel is de eerste provincie in Nederland waar deze campagne wordt gevoerd. De campagne fungeert als een proefproject voor Novem, als voorbereiding op een landelijke campagne in 1991.

In Nederland zijn de afgelopen jaren reeds enkele duizenden zonneboilers geplaatst. Zonneboilers zijn te vergelijken met de meer bekende elektrische boilers en gasboilers. Een zichtbaar verschil is echter de zonnecollector op het dak, die met de warmte van de zon water verwarmt. De collector zorgt voor het verwarmen van douche-, bad- en keukenwater.

Ook bij gebrek aan zon is warm water beschikbaar. Daarvoor zorgt een naverwarmer. Deze vorm van energiegebruik is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook comfortabel. De hoeveelheid beschikbaar warm water is groter dan die van andere boilers. Vergeleken met andere boilers is een energiebesparing van 50 procent mogelijk.

Het ministerie van economische zaken geeft een subsidie aan kopers en huurders van zonneboilers. De provincie Overijssel verstrekt daarop nog een extra subsidie om de aanschaf van zonneboilers of de huur via de IJsselmij of Rendo aantrekkelijker te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juni 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Overijssel voert campagne voor zonneboilers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juni 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken