Bekijk het origineel

Stelend Arnhems gezin veroordeeld tot celstraf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Stelend Arnhems gezin veroordeeld tot celstraf

Familie pleegde vijfhonderd diefstallen

2 minuten leestijd

ALMELO - Voor het plegen van vijflionderd diefstallen, waarbij minstens 670.000 gulden werd buitgemaakt, heeft de rechtbank in Almelo gisteren de leden van een Arnhems gezin veroordeeld tot straffen variërend van vijftien maanden tot twee en een halfjaar gevangenisstraf.

De 17-jarige zoon had zich gespecialiseerd in het met valse sleutels openen van vitrines bij juweliers. Afgeschermd door zijn ouders deed hij vervolgens een greep in de voorraad sieraden en horloges. Vader F. J. (44) uit Arnhem kreeg 2,5 jaar gevangenisstraf. De eis tegen hem luidde drie jaar. De 17-jarige zoon B. J. werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf na een eis van 2,5 jaar. De echtgenote van de 44-jarige man, de 43-jarige J. A. M., werd conform de eis veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf. De vaste heler van het gezin, de 44-jarige W. D. W. uit Arnhem, werd conform de eis veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

Doodslag

De officier van Justitie in Almelo, mr. Everaars, heeft gisteren zes jaar gevangenisstraf geëist tegen de 23-jarige M. T. uit Almelo voor doodslag op de 25-jarige H. Kiraci. De verdachte heeft zijn stadgenoot op 31 maart tegen het middernachtelijk uur met twee messteken om het leven gebracht.

Aan de steekpartij was een ruzie tussen beide mannen voorafgegaan. De dader kende het slachtoffer slechts oppervlakkig. Een motief voor de doodslag is uit het verhoor van de verdachte niet naar voren gekomen.

Volgens de officier zou er bij de man sprake kunnen zijn van een misplaatste jaloezie, omdat hij veronderstelde dat het slachtoffer een oogje had 'op zijn echtgenote. De dader heeft geweigerd mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestesvermogens in het Pieter Baancentrum in Utrecht De uitspraak is 14 augustus.

De officier van Justitie bij de rechtbank in Almelo, mr. Blom, heeft gisteren twee jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de de 27-jarige R. T. W. uit Haaksbergen. W. wordt ervan verdacht op 27 november 1989 in Haaksbergen een 31-jarige vrouw te hebben verkracht.

De man drong 's nachts via een openstaand raam de woning van de vrouw binnen met de bedoeling in te breken. De bewoonster betrapte hem echter, waarna hij haar een pantykous om de hals trok. De verdachte zegt zich niets van de verkrachting te kunnen herinneren.

Met zijn toestemming is een dnaonderzoek verricht, waaruit redelijkerwijs kan worden afgeleid dat hij de dader is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 1990

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Stelend Arnhems gezin veroordeeld tot celstraf

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 1990

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken