Bekijk het origineel

Leger Sri Lanka start offensief tegen Tamils

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Leger Sri Lanka start offensief tegen Tamils

2 minuten leestijd

COLOMBO - Het leger van Sri Lanka is gisteren met een troepenmacht van 2000 man een offensief begonnen om de Tamil Tijgers te verdrijven van het eiland Mannar, dat 223 kilometer ten noordwesten van Colombo, pal voor de zuidkust van India, ligt.

Tamil Tijgers hebben gedreigd elke moslim te doden die op het eiland blijft. Onder deze doodsbedreiging hebben al 20.000 tot 25.000 moslims het eiland verlaten.

Onderminister van defensie Ranjan Wijeratne verklaarde in het parlement te verwachten dat het leger nog in de avond de controle over het eiland terug heeft. „In het offensief gebruiken we alle middelen ter land, ter zee en in de lucht om Mannar voor eens en altijd te ontdoen van de Tamil terroristen, zodat de moslimbevolking kan terugkeren", zo verklaarde Wijeratne.

Volgens Wijeratne zouden ook vanaf het noordelijke schiereiland Jaffna nog eens 50.000 moslims door de rebellen zijn verdreven. De Tamils beschuldigen de moslims ervan rebellen of aanhangers van de rebellen te verraden bij het regeringsleger. De onderminister van defen.sie zei verder te weten dat 2000 islamitische mannen, vrouwen en kinderen in het noorden van Jaffna gedwongen werden zich in vrachtauto's te laten afvoeren.

Tamil-rebellen hebben gisteren in tweé^ dorpen in hef noordoosten" Van Sri Lanka veertien Singalese rijstboeren vermoord. Voordat ze de dorpen woensdag aanvielen, schoten ze zeven soldaten dood, zo hebben legerfunctionarissen gisteren bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Leger Sri Lanka start offensief tegen Tamils

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken