Bekijk het origineel

|\im8fe|/iGf3en

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

|\im8fe|/iGf3en

2 minuten leestijd

'Onkruid'-kunst

In haar galerie/atelier "De Stalkaars" te Giethmen (camping Bergzicht bij Ommen) houdt de schilderes Aly Schutte-Borneman van 15 tot 17 november een najaars-expositie van haar olieverven en aquarellen, die vooral wilde planten en struiken, zoals een bramentak of de pluizeboUen van een paardebloem, en bloemen tot onderwerp hebben. Wat wij maar al te vaak als 'onkruid' vertrappen of afrukken, ziet zij, vanuit bijbelse geïnspireerdheid, als werk van de Schepper. Men kan voor bezichtiging en aankoop in haar galerie terecht van 's middags twee tot 's avonds tien uur en op zaterdag van tien tot vijf.

Vondelproject

Gisteren is aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen het Vondelproject afgesloten met het aanbieden —in het Volkenkundig Museum...— van de Vondel-concordantie aan prof. M. C. van den Toorn, die daar Nederlandse taal- en letterkunde doceert. Het project werd mogelijk gemaakt door de universiteit en een computerfirma. In 1983 waren twee universitaire medewerkers, drs. B. J. P. Salemans en dr. F. A. M. Schaars, in hun vrije tijd begonnen met het maken van een concordantie op de toneelstukken van Joost van den Vondel.

Zo werden zijn 32 drama's doorgespit en alle woorden en termen met hun vindplaatsen in kaart gebracht, omdat Vondel belangrijk bijdroeg'aan de vorming van het Nederlands als cultuurtaal. Het onderzoek van beiden leidde tot vijf kloeke banden van elk gemiddeld 800 pagina's. Medewerking kregen zij ook van prof. Peter King uit het Britse Huil, die over diverse Vondel-uitgaven beschikte. De vijf delen van dit 'vrije-tijds-project' worden uitgegeven door Quarto in Assen. Ze kosten 695 gld. en leveren veel materiaal voor de studie van de Nederlandse taal in de Gouden Eeuw en daarna.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

|\im8fe|/iGf3en

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken