Bekijk het origineel

Socialisten Bulgarije redden begroting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Socialisten Bulgarije redden begroting

2 minuten leestijd

SOFIA — Socialistische afgevaardigden in het Bulgaarse parlement hebben vanmorgen het begrotingsplan van premier Andrei Loekanov aangenomen, maar de belangrijkste oppositiepartijen verzetten zich tegen de geheime stemming en namen er niet aan deel. De oppositie riep de regering op te laten stemmen over een motie van wantrouwen.

Het begrotingsplan, dat voorziet in scherpe bezuinigingen en prijsstijgingen, werd vanmorgen in de kleine uurtjes met 186 voor, 10 tegen en één ongeldige stem aangenomen. Door de stemming komt een einde aan weken van politieke strijd over de begroting, waar Loekanov zijn eigen lot en dat van zijn kabinet aan had verbonden.

Maar de belangrijkste oppositiebeweging, de Unie van Democratische Krachten (UDK), nam niet aan de stemming deel en riep op een motie van wantrouwen in stemming te brengen in de uit 400 zetels bestaande Grote Nationale Assemblee.

De Socialistische afgevaardigden sloten de rijen om Loekanov en gingen akkoord met de eisen van de oppositie, maar zij deden dat alleen onder voorwaarde dat het parlement vandaag weer bijeen zou komen. De oppositie besloot niet aan de stemming over de begroting deel te nemen, nadat met 197 tegen 160 stemmen was afgesproken om een geheime stemming over de begroting te houden in plaats van de gebruikelijke stemming door het opsteken van handen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Socialisten Bulgarije redden begroting

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 november 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken