Bekijk het origineel

Dordtenaren verhuizen graag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dordtenaren verhuizen graag

1 minuut leestijd

DORDRECHT - Dordtenaren blijken graag te verhuizen. Per jaar betrekt ongeveer een tiende deel van de bevolking een andere woning. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Geografisch Bureau (SGB) van de gemeente Dordrecht. Een afdoende verklaring voor dit verschijnsel kan het SGB niet geven.

De gemeente Dordrecht heeft het SGB afgelopen jaar een onderzoek laten uitvoeren naar de woonwensen van de Dordtenaren. De gemeente wil de uitkomsten gebruiken als ondergrond voor het volkshuisvestingsbeleid. Daarnaast kunnen ook woningbouwverenigingen hun conclusies trekken uit de onderzoeksgegevens. Het hoge percentage verhuizingen kan volgens het rapport Woningmarktonderzoek 1990 ten dele worden toegeschreven aan huurders die hun inkomen zien stijgen en daardoor uitkijken naar een koopwoning. Ook is duidelijk dat veel jongeren beginnen in een goedkope flat als eerste stap in de richting van een beter huis.

In het rapport wordt het opmerkelijk genoemd dat veel verhuizers afkomstig zijn uit de wijken Sterrenburg, Oud-Krispijn, Crabbehof en de binnenstad. De meesten daarvan vinden in hun eigen wijk een andere woning, anderen zoeken de nieuwbouw van Stadspolders. Het aantal mensen die Dordrecht verlaten neemt steeds verder af. WestBrabant blijft echter een zekere aantrekkingskracht op Dordtenaren houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Dordtenaren verhuizen graag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken