Bekijk het origineel

Haarlemmermeer wil overleg over Schipholplan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Haarlemmermeer wil overleg over Schipholplan

Milieueffecten en financiering onzeker

2 minuten leestijd

HOOFDDORP (ANP) - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft gisteren unaniem in een motie uitgesprolien dat er opnieuw moet worden onderliandeld over het uitbreidingsplan van Schiphol. Volgens de raad kan de luchthaven alleen groeien binnen van tevoren vastgestelde milieuvoorwaarden.

Volgens D66-raadslid B. Ottens is het plan van aanpak voor Schiphol zoals dat eind vorig jaar is gepresenteerd, onaanvaardbaar. De raad is van' mening dat er te weinig rekenitïg is gehouden met de gevolgen voor het milieu. Ook eist Haarlemmermeer duidelijkheid over de financiering van het woningisolatieproject in Zwanenburg en de verbetering vah het openbaar vervoer rond Schiphol. Dat Haarlemmermeer het eindconvenant van het Schipholplan voorlopig niet zal tekenen, was al eerder duidelijk. Het college besloot woensdag af te zien van definitieve besluitvorming, omdat er nog te veel onduidelijk is over de consequenties van de plannen.

Volgens de raad moeten eerst alternatieve plannen van onder meer de Stichting Natuur en Milieu en van een Zwanenburgse huisarts nauwkeurig worden bestudeerd. Wethouder J. Kroon toonde zich bereid de wensen van de raad ter sprake te brengen in de stuurgroep die het plan van aanpak heeft opgesteld. Hij voegde er echter aan toe dat de marges om nog veranderingen aan te brengen zeer klein zijn. Uitgangspunt blijft volgens Kroon dat Schiphol tot de vijf belangrijkste luchthavens van Europa blijft behoren. .

Volop onduidelijkheid

Volgens de CDA-wethouder is het geen probleem dat Haarlemmermeer wat meer tijd neemt voor discussie over het Schipholplan, omdat ook andere partners in het plan van aanpak voor uitstel pleiten. Zo zou er nog volop onduidelijkheid zijn over de dekking van de 22 miljard gulden die de uitbreiding van Schiphol moet kosten.

Minister Maij-Weggen zei gisteren tijdens een werkbezoek in Amsterdam dat de financiering van de maatregelen die uit het plan voortvloeien nog niet helemaal is geregeld, maar dat maakt het plan volgens haar niet minder goed verdedigbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Haarlemmermeer wil overleg over Schipholplan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken