Bekijk het origineel

Prijzen slachtkuikens omlaag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prijzen slachtkuikens omlaag

1 minuut leestijd

NUNSPEET Een ruimer aanbod had tot gevolg dat na het midden van de week de prijzen voor de niet-contractgebonden kuikens weer iets terugliepen.

De mestbedrijven blijven kampen met veel uitval door pluimveeziekten. Daardoor vinden ook nogal wat afkeuringen plaats. De afzet in het binnenland leeft weer wat op, terwijl de export een normaal patroon te zien geeft. De prijzen van de uitgeselecteerde kippen konden zich handhaven, afgezien van een lichte daling van de prijzen voor de zware slachtkuikenmoederdieren.

De VHVP heeft voor de week vanaf 4 maart de volgende prijzen vastgesteld in guldens per kilogram voor kuikens 16Ö0 g, inclusief btw: slachtkuikens, lichte courante en zwaardere 1,95-2,00 gulden (minus 5 en 4 cent); slachtkippenprijzen gelijk aan voorgaande week: lichte witte 0,75-0,80; lichte bruine 0,80-0,85; zware bruine 0,85-0,90; slachtkuikenmoederdieren 1,45-1,50 (-5 cent).

De basis-contractprijs bleef onveranderd 1,68 (1,6665) voor kuikens 1600 g inclusief btw en exclusief toeslagen. De prijs inclusief 10 cent toeslag is 1,78 (1,7657). Tussen haakjes de prijzen voor ondernemers die onder de landbouwregeling vallen.

De vrije prijzen voor broedeieren liggen duidelijk boven de contractprijs, door een goede export, ook richting Golfstaten. De vrije prijzen van broedeieren liggen rond de contractprijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Prijzen slachtkuikens omlaag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken