Bekijk het origineel

Walradarketen voor Schelde in gebruik genomen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Walradarketen voor Schelde in gebruik genomen

1 minuut leestijd

VLISSINGEN (ANP) - De Belgische en Nederlandse verkeersdiensten voor de Schelde hebben gisteren de nieuwe walradarketen voor dit gebied

in gebruik genomen. Het systeem moet de veiligheid en efficiëntie voor de scheepvaart bevorderen.

Vanaf zee tot aan de haven van Antwerpen zijn achttien radarsensoren operationeel. Op de vijf verkeersknooppunten Zeebrugge, Vlissingen, Temeuzen, Hansweert en ZandvHet staan bemande radarcentrales. Door deze faciliteiten ontstaat een compleet overzicht van het scheepvaartverkeer op het betreffende gedeelte van Schelde en Westerschelde.

Verder hebben de diensten de beschikking over een databank waarin alle geregistreerde schepen die de zeearm kunnen aandoen zijn opgenomen. Met het project is een investering van 200 miljoen gulden gemoeid. België neemt die voor 90 procent voor haar rekening.

Per jaar vinden op de Westerschelde zo'n 100.000 scheepsbewegingen plaats. Het aantal schepen neemt relatief gezien niet toe, maar de schepen worden groter en er is vaker sprake van gevaarlijke ladingen, onderschrijft een woordvoerder van de verkeersdienst in Vlissingen de noodzaak van de walradarketen.

Aan de walradarketen is vijf jaar gebouwd. De walradarketen wordt op 11 juni officieel in gebruik genomen door koningin Beatrix en koning Boudewijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Walradarketen voor Schelde in gebruik genomen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken