Bekijk het origineel

Eis acht jaar voor moord op ex-vrouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eis acht jaar voor moord op ex-vrouw

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) Acht jaar gevangenisstraf eiste de officier van Justitie bij de Amsterdamse rechtbank, mr. J. F. Dekking, gisteren tegen de 41-jarige K. B. uit Zaandam. B. wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ex-echtgenote (36) heeft vermoord.

Op 11 februari 1990 zocht B. de vrouw, die hem twee jaar eerder met hun jongste zoon had verlaten, op in Amsterdam. Hij was vier dagen tevoren teruggekomen uit Turkije en had toen gehoord dat de door de vrouw aangespannen echtscheidingsprocedure intussen zijn beslag had gekregen. B. vertelde tegen verschillende vrienden en familieleden dat hij haar dit betaald zou zetten door haar te vermoorden.

Voor de ogen van hun 11-jarig zoontje en een 6-jarig nichtje stak de man op 11 februari 1990 zijn exvrouw dood. Volgens B. deed hij dit niet zelf, maar gebeurde het onder invloed van „stemmen". Hij zou pas weer tot zichzelf zijn gekomen toen hij zijn vrouw badend in het bloed op de grond zag liggen. Gedragsdeskundigen menen dat de verdachte verminderd toerekenbaar is.

Officier van Justitie Dekking sprak van „een uiterst trieste zaak". Zij stelde dat B. het slachtoffer de jaren voor de fatale daad regelmatig heeft bedreigd, mishandeld en verkracht. Wegens een bedreiging is de man veroordeeld, drie dossiers lagen bij justitie op afhandeling te wachten toen de moord plaatsvond. Twee keer legde de president van de Amsterdamse rechtbank de verdachte een straatverbod op. Uitspraak op 28 maart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Eis acht jaar voor moord op ex-vrouw

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken