Bekijk het origineel

Milieufederatie start campagne tegen bloembol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Milieufederatie start campagne tegen bloembol

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Zuidhollandse Milieufederatie start binnenkort met een anti-reclamecampagne voor Nederlandse bloembollen in het buitenland.

De organisatie heeft de opening van de Keukenhof aangegrepen om de media in het buitenland te wijzen op het milieuvervuilende karakter van de Nederlandse bloembol.

Dag- en weekbladen in de VS, Japan, Italië, Duitsland en Frankrijk ontvangen de komende maanden een artikel van de milieufederatie waarin wordt uiteengezet dat het telen van bloembollen met een overmaat aan bestrijdingsmiddelen plaatsvindt.

Zolang er nog geen milieuvriendelijke teeltmethoden worden toegepast, raadt H. Muilerman van de milieufederatie de consument aan geen bolbloemen te kopen, maar snijbloemen. Als het dan toch bollen moeten zijn, dan liever tulpen dan hyacinten. Bij de teelt van hyacinten wordt per hectare 362 kg bestrijdingsmiddel gebruikt, aldus de milieufederatie.

Het Milieuplatform Bloembollensector, waarin het bedrijfsleven is vertegenwoordigd, zegt „zeer geschokt" te zijn door de plannen van de Zuidhollandse Milieufederatie. Volgens voorzitter Martin Zandwijk werkt de bloembollensecStor al jaren aan de vermindering van de milieubelasting. • GOES/VLISSINGEN - Nadat het fenomeen van de „geld-terug-actie" enige tijd geleden opzien baarde in de handel in huishoudelijke artikelen (Megapool in Amsterdam, Wastora in Zaandam), duikt het nu ook op in de gereedschappenhandel.' Depa in Goes en Vlissingen garandeert in april kopers van gereedschappen voor ten minste ƒ 1000 (excl. btw) terugbetaling via de bank na een periode van twaalf jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Milieufederatie start campagne tegen bloembol

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken