Bekijk het origineel

Stakingen bij Hoogovens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stakingen bij Hoogovens

1 minuut leestijd

UMUIDEN (ANP) De Industriebond FNV heeft vanmorgen van de ochtendploeg 110 stakers ingeschreven. De rest van de ongeveer 250 man tellende groep mobiele vaklieden is niet bij de bond aangesloten en heeft volgens een woordvoerder in overgrote meerderheid een vakantiedag opgenomen.

Gisteravond zijn 56 werknemers als staker genoteerd. Het ultimatum van de Industrie- en Voedingsbond CNV loopt in de komende nacht af. Deze bond houdt vanavond nog een ledenvergadering. Bij de CNV-bond zijn iets meer dan duizend werknemers van Hoogovens aangesloten. Een kleine vijfduizend mensen is lid van de Industriebond FNV.

De eerste twee nachtploegen van het staalconcern zijn gisteravond om 22.00 uur niet aan het werk gegaan. Daarmee begon een estafettestaking uit protest tegen het laatste cao-bod van Hoogovens. Aan de stakingen neemt een groot aantal afdelingen van de dag- en ploegendiensten deel. Dat deelde een woordvoerder van de Industriebond FNV mee. De hele ploeg die bij de havens de kolen en ertsen lost, is in staking. Bij de Koudband 2 staakt de overgrote meerderheid van de werknemers. Inzet van de acties is om Hoogovens een zo groot mogelijke economische schade toe te brengen. Dergelijke acties kunnen het bedrijf tien miljoen per dag kosten, zo zei de FNV-bond al eerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 april 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Stakingen bij Hoogovens

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 april 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken