Bekijk het origineel

Bumpers bij VW opnieuw gebruikt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bumpers bij VW opnieuw gebruikt

2 minuten leestijd

Met ingang van deze maand maakt Volkswagen de bumpers van VWs van gerecyclede kunststoffen. Volkswagen is de eerste automobielfabrikant die een dergelijke stap neemt.

Voor de gerecyclede bimipers worden oude kunststof bumpers verzameld, gesorteerd op de toegepaste kunststofsoort en vermalen.

Het kunststofgranulaat dat hieruit ontstaat, wordt geschoond en geschikt gemaakt voor hergebruik. Hierbij gaat geen materiaal verloren: honderd procent van de oude bumpers wordt opnieuw gebruikt. ,

FiatCVT's

Alle modellen van Fiat zijn voortaan met een automatische versnellingsbak leverbaar. Bij de modellen Panda, Uno, Tipo en Tempra gaat het daarbij om een Continu Variabele Transmissie (CVT), zoals die is ontwikkeld door Van Doorne's Transmissie in Tilburg. De CVT biedt het voordeel dat de prestaties van de auto vergelijkbaar zijn met die van een auto met handgeschakelde versnellingsbak, dat het brandstofverbruik ongeveer gelijk is en dat de motor minder toeren en als gevolg daarvan minder lawaai maakt.

De Fiat Panda met CVT is een van de kleinste en goedkoopste auto's met een automatische versnellingsbak. De wagen, die wordt aangeduid als Panda Selecta, heeft als krachtbron een UGO cc motor en kost 16.290 gulden. De Fiat Uno 1.5 Selecta, heeft een prijs van 23.800 gulden, de Tipo 1.4 Selecta van 30.950 gulden en de Tempra 1.6 Selecta van 31.050 gulden. De Fiat Croma 2.0 is de enige auto in het Fiat-programma die met een normale viertraps-automaat wordt uitgerust, voor een prijs van 45.150 gulden.

Met uitzondering van de Croma, zijn alle modellen in het Fiat-programma voortaan leverbaar met de Continu Variabele, Transmissie (CVT).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Bumpers bij VW opnieuw gebruikt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken