Bekijk het origineel

Redactie: G.A. Vroegindeweij Groen randje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Redactie: G.A. Vroegindeweij Groen randje

2 minuten leestijd

Een van de gevolgen van de operatie-Oort (die als doel de ïierziening van het belastingStelsel had) is dat ambtenaren die dienstreizen maken met de eigen auto daar geld op toe moeten leggen. Dat vinden ze natuurlijk niet leuk. De ambtenaren van Economische Zaken wisten echter wel raad. Enige tijd geleden dreigden zij gejvoon de trein te nemen. Zij weten wel dat zij dan het grootste deel van hun werkweek op perrons en bij bushaltes zouden moeten doorbrengen. Dat dat geen grapje is, beseft iedereen die uitrekent hoe lang het duurt om met openbaar vervoer van Wapserveen naar Berkenwoude te reizen.

Het probleem speelt uiteraard ook bij de andere ministeries. Bij Sociale Zaken werpt men blijkbaar wel eens een blik in de keuken van de buurman, want ook hier dreigden de inspectieambtenaren, die veel dienstreizen maken, de trein te nemen. Dat zorgde voor flink wat druk op de ketel. De trein is goed voor Nederland en ook nog voor het milieu, maar rondreizende ambtenaren zijn de uitzondering die deze regel van achter het autostuur mogen bevestigen.

Sociale Zaken is nu met een primeur gekomen in deze netelige kwestie. De mobiele ambtenaren van de inspectiedien,sten krijgen een lease-auto. 'Op EZ zien ze er echter geen "Keil in. „Economische Zaken FRANSSEN ... boos... is het ministerie met het groene randje, en in die positie kun je het niet maken om de mobiliteit van het autoverkeer te verhogen", aldus R. Mors van personeelszaken van het ministerie. Wat EZ niet mag, mag Sociale Zaken blijkbaar wel. Quod licet Jovi non licet bovi, zoals de latinisten zeggen. (Wat aan Jupiter is toegestaan, is nog niet toegestaan aan een rund.) Het argument van het groene randje komt echter wat vreemd over. Dat het groen bij EZ namelijk inderdaad niet meer is dan een randje moet minister Alders tot zijn verdriet nogal eens voelen in de besprekingen met collega Andriessen. WvdK

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Redactie: G.A. Vroegindeweij Groen randje

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken