Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Een weerspiegeling in soeppan en wijnglas

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Een weerspiegeling in soeppan en wijnglas

Wina Born weet geschiedenis van culinaire cultuur smakelijk op te dissen

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wie nadenkt over de geschiedenis van het fenomeen eten, voelt allerlei vragen in zich opborrelen. Waarom eten wij groenten, terwijl men dat vroeger verafschuwde? Hoe komen we aan onze aardappelen? Waarom eten wij met mes en vork? Wie heeft die heerlijke recepten bedacht? Waarom is koken thuis een vrouwenaangelegenheid, terwijl koks in een restaurant vrijwel altijd mannen zijn? Hoe at men in de Middeleeuwen? De culinaire geschiedenis is een heel boeiende. Wina Born, Nederlands belangrijkste culinaire journalist, weet dat smakelijk op te dissen.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juli 1991

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Een weerspiegeling in soeppan en wijnglas

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juli 1991

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's