Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Een weerspiegeling in soeppan en wijnglas
Wina Born weet geschiedenis van culinaire cultuur smakelijk op te dissen
Wie nadenkt over de geschiedenis van het fenomeen eten, voelt allerlei vragen in zich opborrelen. Waarom eten wij groenten, terwijl men dat vroeger verafschuwde? Hoe komen we aan onze aardappelen? Waarom eten wij met mes en vork? Wie heeft die heerlijke recepten bedacht? Waarom is koken thuis een vrouwenaangelegenheid, terwijl koks in een restaurant vrijwel altijd mannen zijn? Hoe at men in de Middeleeuwen? De culinaire geschiedenis is een heel boeiende. Wina Born, Nederlands belangrijkste culinaire journalist, weet dat smakelijk op te dissen.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juli 1991
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juli 1991
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's