Bekijk het origineel

Grote fraude met vee en vlees in Oss

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote fraude met vee en vlees in Oss

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Het openbaar ministerie in Den Bosch heeft donderdag in de regio Oss op dertig plaatsen huiszoeking verricht in verband met een omvangrijke vleesfraude. Dat heeft de Bossche persofficier mr. Regelink gisteren bekendgemaakt.

Volgens Regelink zijn met de fraude miljoenen guldens gemoeid. Justitie verdenkt meerdere slachterijen, uitbeenbedrijven, vleesverwerkende bedrijven en transportbedrijven ervan betrokken te zijn bij de fraude. Uit het onderzoek is tot dusver gebleken dat op grote schaal belastingfraude werd gepleegd.

Bovendien worden de fraudeurs verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en verzekeringsbedrog, verduistering en uitlokking van sociale verzekeringsfraude. Ook zijn goederen verkocht van bedrijven waarvan een faillissement onafwendbaar was, zodat de schuldeisers werden benadeeld.

Justitie verdenkt een aantal bedrijven er tevens van vee te hebben geïmporteerd van buiten de EG, zonder daarvoor invoerheffing te betalen.

Volgens Regelink moet de totale omvang van de fraude nog blijken. Zeker is dat het om miljoenen gaat, aldus de persofficier.

Bij de huiszoekingen waren in totaal circa 250 opsporingsambtenaren van politie, douanerecherche, FIOD en AID betrokken. Er zijn geen arrestaties verricht. In het belang van het onderzoek wil Regelink geen nadere mededelingen doen. Het onderzoek zal naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Grote fraude met vee en vlees in Oss

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken