Bekijk het origineel

Afzet pluimvee vrij normaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afzet pluimvee vrij normaal

2 minuten leestijd

NAARDEN — Met onveranderde prijzen van de slachtkuikenintegraties -behoudens een verlaging met 10 cent van de voerprijs— gingen deze week de prijzen van de lichte niet-contractgebonden slachtkuikens enkele centen omlaag.

De afzet in binnen- en buitenland is voor de tijd van het jaar vrij normaal, dat betekent een iets lager gebruik dan in de afgelopen maanden. De slachtkippenprijzen konden zich niet geheel handüaven. Niettemin blijft er een goede vraag bestaan voor soepkippen in het binnenland maar vooral in het buitenland, te weten Oost-Europa en het Verre Oosten.

Het elkaar overbieden van de slachterijen, zoals dat ook in de varkenssector is gebeurd, is momenteel ook te constateren met betrekking tot het relatief kleine aanbod in niet-contractgebonden kuikens. In de varkenssector tracht men daar een einde aan te maken door quotering van het aantal slachtingen, wat geen gemakkelijke opgave blijkt te zijn.

Voor de week vanaf 11 november heeft de VHVP de volgende prijzen vastgesteld voor levend slachtpluimvee in //kg levend gewicht incl. btw: slachtkuikens, lichte courante 1,611,65 gulden (-6 cent); zware 1,55-1,60 gulden (onver.); slachtkippen, lichte witte tot 2000g 0,80-0,85 gulden; lichte bruine 2000-2300g 0,80-0,85 gulden; zware bruine, zwaarder dan 2300g 0,85-0,90 gulden. De prijzen van slachtkippen liggen 2 cent beneden vorige week. Slachtkuikenmoederdieren 1,35-1,40 gulden (onver.)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Afzet pluimvee vrij normaal

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken