Bekijk het origineel

egiosnippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

egiosnippers

3 minuten leestijd

DELFT - Aan het eind van de gisteren gehouden raadsvergadering werd afscheid genomen van raadslid C. A. Mensinga, die twaalf en een half jaar de SGP/GPV/RPF-fractie in z"n eentje vertegenwoordigde. Als blijk van waardering werd hem namens de gemeente de erepenning van de stad Delft overhandigd door burgemeester H. V. van Walsum. In de raad wordt hij opgevolgd door J. van den Doel.

mens-de Busscher uit Breskens waren op slag dood. SPRANG-CAPELLE Sprang-Capelle gaat komend jaar dertig gulden méér betalen voor het ophalen van het huisvuil. Het tarief voor het gebruik van de minicontainer komt op 176 gulden per jaar en het tarief voor het ophalen van huisvuil in plastic zakken op 140 gulden per jaar. De gemeenteraad besloot gisteravond tot deze verhogingen na het vaststellen van de begroting. Ook ging de raad akkoord met een stijging van het rioolrecht van 45 tot 55 gulden per aansluiting. Gemeentebelangen en SGP stemden tegen. Beide partijen vonden dat tot nu toe is verzuimd de opbrengst van deze belasting te bestemmen voor het onderhoud van de riolering, waarmee straks grote bedragen gemoeid zijn. Burgemeester E. B. Ockels zei dat het college binnenkort komt met een onderhoudsplan. Dan pas zal duidelijk zijn hoeveel geld de gemeente jaarlijks moet reserveren voor het herstel van de riolering. TERNEUZEN - De gemeentepolitie van Terneuzen is druk bezig om bewijzen te verzamelen tegen enkele nog niet gearresteerde drugsleveranciers. Gisteren werden voor de tweede keer binnen een week Fransen opgepakt die in bezit waren van hasj en heroïne. Na verhoor en met een proces-verbaal werd het tweetal van 19 en 22 jaar vrijgelaten. Een politiewoordvoerder wilde gisteren niet zeggen of de drugs van dezelfde Terneuzense leverancier als vorige week afkomstig was. VEENENDAAL - De voltallige gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met het voorstel van B en W om 5,3 miljoen gulden te besteden aan bodemsanering van enkele voormalige fabrieksterreinen. De vervuiling van één terrein. in de volksmond de blauwe bergen geheten, dateerde al van voor de oorlog. Het is de bedoeling dat op beide terreinen huizen verrijzen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

egiosnippers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken