Bekijk het origineel

Du Perrons

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Du Perrons "Nusantara"

2 minuten leestijd

De Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) komt volgend jaar in de Boekenweek net een eenmalig nulnummer van het tijdschrift 'Nusantara", dat Eddy du Perron 54 jaar geleden Arilde oprichten. Dit nieuw Nederlands-Indisch algemeen cultureel tijdschrift verscheen echter nooit, imdat Du Perron wegens geldgebrek van het plan ifzag. De CPNB pakte het idee weer op, omdat het ;hema van de Boekenweek "'t Prachtige rijk van [nsulinde" is. De editie van Nusantara bevat proza en x)ëzie en bijdragen over architectuur en muziek. 3ok staat er een overzicht van titels over Nederands-Indië en Indonesië en in het Nederlands veraaide Indonesische auteurs in. Voorde Boekenveek, van 11 tot en met 21 maart, wordt het Boekenveekgeschenk geschreven door A. F. Th van der 4eijden. A. Alberts schrijft een essay over het Boecenweekthema, "Twee jaargetijden minder". Dat ;aat over de vraag of de tijd rijp is om de balans op te naken over de eeuwenlange aanwezigheid van Nelerland in de archipel. ^an der Heijdens boekje is een onderdeel van zijn log onvoltooide, nu al ruim 1600 bladzijden omvatende, romancyclus "De tandeloze tijd". Het Boe:enweekboek heet "Weerborstels. (De tandeloze ijd. Een intermezzo)" en is ook los van de romans e lezen. Het gaat over een man die verblind door valertrots zijn zoon de afgrond induwt en daarmee ichzelf en z'n gezin te gronde richt. Het Christelijk .ektuur Kontakt vindt dit cadeau niet aanvaardlaar en komt zelf met een alternatieve uitgave tegen eringe prijs. Die wordt geschreven door prozachrijfster en dichteres Joke Verweerd uit Woubrugge, onder meer bekend als secretaris van de prot. chr. auteursvereniging "Schrijvenderwijs".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 december 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Du Perrons

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 december 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken