Bekijk het origineel

Verlegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verlegen

1 minuut leestijd

„Deze ontvangt de zondaars en eet met hen". LukaslS:2b

De zondaren die Christus ontvangt zijn zulken die bij zichzelf hartelijk verlegen zijn en gans belast en beladen met hun zonden, die In hun gewetens zeer benauwd en verschrikt zijn over de toorn Gods en de eeuwige verdoemenis. Zij bevinden dat die op hen ligt, en zij weten dat zij die rechtvaardig verdiend hebben. Ze kunnen het daaronder onmogelijk langer uithouden. Ze kermen bitterlijk, treuren en wenen over hun zonden en hun rampzalige staat en kunnen bij nacht of bij dag elders geen rust vinden, maar moeten zeggen met Davld (Psalm 38:4 en 5): „Er Is niets geheels In mijn vlees, vanwege Uw gramschap; er Is geen vrede In mijn beenderen, vanwege mijn zonden. Want mijn ongerechtigheden gaan over mijn hoofd; als een zware last zijn zij mij te zwaar geworden".

Zij zijn zulken die hun jammerlijke zielsblindheid en machteloosheid levendig gevoelen, die ten enenmale hulpeloos en radeloos bij zichzelf terneder zitten en met de stokbewaarder moeten uitroepen in de allerdiepste zielsbllndheld: Och! Wat moet Ik doen om zalig te worden? (Handelingen 16:30).

Ds. Th. van der Groe

(Uit: De genezing van de blinde Bartimeüs)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 februari 1992

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Verlegen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 februari 1992

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken