Bekijk het origineel

Dinsdag ongeschikt als gehaktdag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dinsdag ongeschikt als gehaktdag

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het is vaak slecht gesteld met het kalfs- en rundergehakt in Nederland. Vooral op dinsdag is de kans groot dat er bacteriologisch het een en ander aan mankeert. De Consumentenbond trekt deze conclusie na onderzoek van 200 porties gehakt die waren gekocht bij verschillende slagers.

Het vlees werd gekocht bij slagers om de hoek, groene slagers, supermarkten, prijsstunters en slagers die tot een keten behoren. De resultaten van het onderzoek verschijnen in de Consumentengids van april.

Maar liefst 64 porties bleken volgens de bond bacteriologisch onder de maat. De kans op gehakt van zulke twijfelachtige kwaliteit was het grootst op dinsdag. De Consumentenbond vermoedt dat een aantal op maandag gesloten slagers dinsdag de voorraden van de voorafgaande week verwerkt. Iets anders waar de bond over viel, was dat een op de tien slagers in kalfs- en rundergehakt ook paarde- of varkensgehakt hadden gestopt. Eén slager verkocht zelfs 'kalfsgehakt' dat voor 95 procent uit varkensgehakt bestond.

Een pluspunt in het onderzoek was dat de vorig jaar nog wel gevonden verboden groeihormonen nu niet in het gehakt werden aangetroffen. Verder overschreed geen enkel portie de wettelijke normen voor het vetgehalte. Er waren nog wel twee slagers die sulfiet hadden gebruikt tegen verkleuring van het vlees.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 maart 1992

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Dinsdag ongeschikt als gehaktdag

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 maart 1992

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken