Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

3 minuten leestijd

ARNHEM - H. Wiegel, commissaris der Koningin in Friesland, opende gisteren in het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem de stoomzuivelfabriek Freia uit Veenwouden. Daarmee is het tweede seizoen voor het NOM als geprivatiseerd museum begonnen. Wiegel opende de als een enorme gatenkaas ingepakte Friese stoomzuivelfabriek door een stuk kaas in een gigantische muizeval te plaatsen. De Freia is bijna honderd jaar oud en is tot 1969 in Veenwouden in bedrijf geweest.

COEVORDEN - Het ministerie van defensie wil voor 1 juni een nieuwe bestemming hebben voor het munitiedepot in Coevorden. Het depot wordt op die datum vertalen door de Amerikanen. Dit deelde het ministerie gisteren mee. De munitie wordt bewaakt door 35 leden van de Koninklijke Landmacht. Defensie wil hun werkgelegenheid behouden door het depot een andere bestemming te geven.

DELFT - Deze week is de VVV in Delft begonnen met op werkdagen een halve- dag-excursie naar de Technische houden. In het 150-jarig bestaan nen belangstellenden Universiteit te het kader van kunelke dag een TU-toer maken, waarbij telkens drie faculteiten worden bezocht. Voor vervoer van en naar de TU wordt gezorgd. Het maken van de TU-toer is mogelijk tot en met 19 juni.

GARDEREN - De Streek VVV Noord- en Midden- Veluwe heeft vanmorgen bij de rechtbank in Zutphen faillissement aangevraagd. De VVV kampt met een schuldenlast van ruim vier ton.

's-GRAVENDEEL - 's- Gravendeelse jongeren krijgen waarschijnlijk binnenkort een eigen onderkomen; men wil zo een eind maken aan de overlast die zij op diverse plaatsen in het dorp veroorzaken. De keuze is gevallen op een locatie tussen het politiebureau en de geluidswal bij de provinciale weg. Het is de bedoeling daar een stacaravan te plaatsen. Dit heeft de gemeente gisteren meegedeeld.

PUTTEN - Putten gaat een bijdrage uit de Kanjerregeling aanvragen. De gemeenteraad stemde hier gisteravond mee in. Met deze bijdrage van het ministerie van WVC moet landhuis Groot Spriel worden opgeknapt. Als de subsidie wordt toegekend, krijgt de gemeente in 1998, 1999 en 2000 geen bijdrage voor rijksmonumenten. Met dit punt hadden verschillende fracties moeite. Ondanks aandrang van bijna de hele raad, wilde het college niet toezeggen geld beschikbaar te stellen voor deze jaren. Ook wilde het college geen extra voorwaarden in de aanvraag opnemen, zoals RPF/GGP, Gemeentebelangen, SGP en PvdA wilden. Volgens het college is het niet mogelijk voorwaarden te stellen.

UTRECHT - Utrecht is vast van plan om de kwaliteit van het „rondvaartprodukt" in de stad aanzienlijk te verbeteren. Het college stelt de raad daarom voor in te stemmen met een krediet van ruim zeven ton voor steigervoorzieningen, verlichting van monumentale bruggen en een busparkeerplaats met stortplaats voor chemische toiletten.

VLAARDINGEN - Het houden van recepties in kerkzalen wordt verboden. Dit zei burgemeester Van Lier gisteren in antwoord op vragen van M. den Hollander (SGP/RPV/GPV). Aanleiding was de gisteren in het kader van het alcoholmatigingsbeleid vastgestelde verordening waarin het schenken van alcoholhoudende dranken aan regels gebonden wordt. Volgens Van Lier blijft het wel mogelijk om bij een gelegenheid die een direct betrokkene aangaat, zoals het afscheid van een dominee of ouderling, een receptie, in 'eigen huis' te houden. De verordening is alleen bedoeld om valse concurrentie voor horeca-instellingen te voorkomen.

VLEDDER - Een recherchebijstandsteam is gisteren een uitgebreid buurt- en relatieonderzoek begonnen naar aanleiding van het doodrijden van een 37-jarige Iraakse asielzoekster. De vrouw liep woensdagavond te wandelen met nog twee vrouwen toen zij werd geschept door een personenauto. Zij overleed ter plaatse. De politie gaat ervan uit dat er van opzet sprake is. Het slachtoffer, Gulistan Saleh Saleh, verbleef sinds vier maanden in de noodopvang voor asielzoekers De Adelhof in Vledder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 april 1992

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 april 1992

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken