Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

5 minuten leestijd

AMSTERDAM - In de Jan van Galenstraat in Amsterdam is gisteravond kort voor zeven uur een 54-jarige vrouw neergestoken. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie denkt de dader te kennen maar heeft vooralsnog niemand aangehouden. De aanleiding voor het drama, dat zich voltrok ter hoogte van de Admiralengracht, lag volgens de politie in de familiesfeer.

HARDENBERG - Door brand zijn het afgelopen weekeinde in Hardenberg 280 koeien om het leven gekomen. Het vuur ontstond nadat een hoofdzekering van een stal was doorgeslagen. De schade beloopt enkele tonnen.

HEERLEN - Door een botsing tussen een taxi en een brandweerauto zijn zaterdagavond tegen middernacht in Heerlen twee inwoners van Simpelveld, de 40- jarige R. M. en de 32-jarige M. W., om het leven gekomen. Drie personen, eveneens uit Simpelveld, raakten zwaargewond en zijn in het ziekenhuis in Heerlen opgenomen. De vijf mannen zaten in de taxi. De chauffeur, een 24-jarige man uit Kerkrade, liep een lichte shock op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts keren. Dit heeft de Heerlense gemeentepolitie gistermiddag bekendgemaakt.

KAPELLE - Het gebouw De Bokkesprong aan de Vroonlandse weg in Kapel- Ie is zaterdagmorgen vrijwel tot de grond toe afgebrand. Toen de brandweer van Kapelle bij het houten onderkomen van de jeugdsoos, de speel-o-theek en het Rode Kruis kwam, sloegen de vlammen al uit de barakken. De brandweer van Wemeldinge verleende assistentie. De rijkspolitie kon vanmorgen niet zeggen wat de oorzaak en de totale schade van de brand was.

NIEUWVLIET - Bij een botsing op de kruising Sint Bavodijk/Nieuwvlietseweg kwam zaterdag G. van der Roest (78) uit Groede om het leven. Het slachtoffer verleende op het kruispunt geen voorrang aan een van rechts komende auto op de Nieuwvlietseweg. De bestuurder en een inzittende van de aangereden wagen raakten mede door het niet dragen van autogordels zwaargewond. Dit deelde de rijkspolitie vanmorgen mee.

OUD-BEIJERLAND - Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuw-Beijerlandse Langeweg tussen Oud- en Nieuw- Beijerland zijn gistermorgen omstreeks zeven uur zeven van de tien inzittenden van een bestelbusje gewond geraakt. Een 19-jarige inwoonster uit Piershil zat beklemd en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met diverse botbreuken en hoofdletsel overgebracht naar het Clara Ziekenhuis in Rotterdam. De andere gewonden, inwoners uit de Hoeksche Waard en De Lier, zijn met schaafen snijwonden overgebracht naaar het Clara- en Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Het ongeval is vermoedelijk veroorzaakt doordat de bestuurder bij het overgeven van een aansteker aan een medepassagier de macht over het stuur kwijtraakte. Aangezien de bestuurder, een 22-jarige man uit Oud- Beijerland, militair is, wordt het onderzoek naar het ongeval verricht door de Koninklijke Marechaussee.

ROTTERDAM - Een 28- jarige Rotterdammer is vrijdagavond op het Delftseplein in Rotterdam bij een ruzie in de borst gestoken met een mes. De man overleed later op de avond in het Dijkzigtziekenhuis. Volgens de Rotterdamse politie vond de ruzie tussen de twee mannen plaats in de buurt van "perron O", het opvangcentrum voor drugsverslaafden naast het Centraal Station. De identiteit van de vermoedelijke dader is bij de politie bekend. Hij is nog niet aangehouden.

ROTTERDAM - Een 45- jarige Rotterdammer is zaterdagavond in een volle tram van lijn 4 in Rotterdam met een mes in zijn borst gestoken. De man stapte met zijn vrouw op de Westzeedijk in en wilde gaan zitten. Dit werd verhinderd door vier jongens, die hun benen op de bank legden. Toen de man daar wat van zei, ontstond een vechtpartij, waarbij de man werd gestoken en uit de tram rolde. De hevig bloedende man is in het Dijkzigt- ziekenhuis opgenomen. De Rotterdamse politie vindt het opmerkelijk dat niemand in de volle tram een hand uitstak. Zij is op zoek naar de daders.

ROTTERDAM - Een 29- jarige vrouw is gistermorgen dood aangetroffen in haar woning aan de Straatweg in Rotterdam. De politie gaat er van uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Het lichaam vertoont uiterlijke sporen van geweld. De vrouw werd gevonden door haar echtgenoot, die rond kwart voor zeven van zijn werk thuiskwam. Maandag zal sectie worden verricht.

SCHERPENZEEL - Om het begrotingstekort voor 1993 verder op te heffen, wil de gemeente een aantal nieuwe leges gaan heffen. Het betreffen leges voor het inschrijven als woningzoekende en bewoonvergunningen. De onroerend- goedbelasting wil het college niet verhogen, omdat reeds een rioolrecht ingevoerd wordt en vanwege de sluiting van het zwembad.

ZEVENAAR - Een 41-jarige man is zaterdag om half twaalf in zijn woning aan de Stadsgracht in Zevenaar door een schietpartij om het leven gekomen. Dat heeft de politie in Zevenaar meegedeeld. De schietpartij ontstond toen drie mannen aan de woning kwamen om een zakelijk geschil te regelen. Een in de woning aanwezige bezoeker werd daarbij bedreigd met een vuurwapen, waarna een vechtpartij ontstond tussen de hoofdbewoner en een van de bezoekers. Bij deze vechtpartij viel het dodelijke schot. Ook een van de bezoekers raakte vermoedelijk gewond. De drie zijn spoorloos. Hun identiteit is de politie bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 mei 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 mei 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken