Bekijk het origineel

Meerderheid in VS keurt economische beleid van Bush af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meerderheid in VS keurt economische beleid van Bush af

2 minuten leestijd

NEW YORK (AP) - Bijna 80 procent van de Amerikaanse kiezers vindt het economische beleid van president George Bush beneden peil en slechts een derde van hen beschouwt Bush' Democratische uitdager, Bill Clinton, als een sterke leider. Ross Perot lijkt iets van zijn aanvankelijke aantrekkingskracht te hebben verloren.

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek dat de New York Times en CBSNews hebben laten uitvoeren en waarvan de resultaten gisteren werden gepubliceerd. Hoewel Perot ongeveer gelijk op gaat met Bush voor de eerste plaats, is het aantal kiezers die niets van de Texaanse ondernemer willen weten meer dan verdubbeld. In april werd Perot bij een ander onderzoek door 9 procent van de ondervraagden afgewezen. Nu was dat 20 procent.

Als de verkiezingsstrijd in november tussen de drie genoemde kandidaten wordt gevoerd, zou 32 procent van de ondervraagden op Busü stemmen, 30 procent op Perot en 24 procent op Clinton. Dat betekent dat Bush en Clinton sinds de vorige peiling van NYT-CBS aan steun hebben ingeboet en dat Perot aanhang heeft gewonnen. De populariteit van Bush is sterk gedaald, zo blijkt uit het onderzoek.

Van de ruim duizend kiezers die tussen woensdag en zaterdag werden ondervraagd, vond slechts 34 procent dat Bush het goed deed als president. Begin mei was dat percentage 39. Het economische beleid van Bush kon bij 78 procent van de ondervraagden geen goedkeuring wegdragen, waarmee Bush slechter scoorde dan president Jimmy Carter in juni 1980, over wie toen 74 procent een dergelijk oordeel velde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 juni 1992

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meerderheid in VS keurt economische beleid van Bush af

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 juni 1992

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken