Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

1 minuut leestijd

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen wordt in 1993 geconfronteerd met grote uitgaven. De bibliotheek in de wijk Ridderveld moet voor 1,5 miljoen gul- , den worden uitgebreid en zwembad De Hoorn wacht :op een renovatie van 3,6 miljoen gulden. Dit blijkt uit de gemeentebegroting voor 1993, die donderdag wordt aangeboden aan de raad. De begroting wordt afgesloten met een voordelig saldo. De financiële positie van Alphen verslechtert volgens B en W snel wanneer de komende jaren minder nieuwe woningen mogen worden gebouwd. Eind 1992 komt het college daarom met nieuwe bezuinigingsvoorstellen.

AMSTERDAM - Drie onbekenden hebben gisteravond rond zeven uur op het Kriigerplein in Amsterdam een man doodgeschoten. De daders maakten zich uit de voeten in een Ford Sierra, die later bij het Amstelstation werd teruggevonden. De politie vermoedt dat een van de drie mannen bij de schietpartij eveneens gewond is geraakt, omdat er in de wagen met bloed besmeurde kleding werd aangetroffen. De identiteit van het slachtoffer was gisteravond nog niet bekend.

DEVENTER - Een 32-jarige inwoner van Deventer is het afgelopen weekeinde doodgestoken door zijn 30- jarige broer. De twee mannen kregen ruzie tijdens een verjaardagsfeestje. Aanleiding was een vete in de relatiesfeer. De politie van Deventer heeft dit gisteren bekendgemaakt. De 32-jarige man liep een steekwond in zijn linkerzij op. Aan de gevolgen is hij in het ziekenhuis overleden. De broer van het slachtoffer is aangehouden.

HOOGEVEEN - Alle 34 Drentse burgemeesters kunnen voortaan bij een ramp in hun gemeente gebruik maken van de regionale omroep Radio-Drenthe, om hun bevolking te informeren. De commissaris der Koningin in Drenthe, W. Meijer, en hoofdredacteur K. de Vries van Radio- Drenthe hebben daartoe zaterdag in Hoogeveen een convenant ondertekend.

LIENDEN - Commissaris van de Koningin dr. J. C. Terlouw heeft vrijdag het nieuwe gemeentehuis van Lienden geopend. Het nieuwe gemeentehuis heeft de gemeente Lienden, inclusief de restauratie van het oude gebouw, 4,25 miljoen gulden gekost.

ROTTERDAM - In een angstige poging te ontsnappen aan drie mannen en een vrouw die als wilden op zijn auto inhakten met kloofbijlen en een hockeystick, is een 23-jarige Rotterdammer gistermorgen in volle vaart de winkel van een benzinestation binnengereden. De schade aan het tankstation aan de 's-Gravendijkwal in Rotterdam is volgens de politie aanzienlijk. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen. De Rotterdammer had op het Maastunnel-tracé bonje gekregen met het viertal, dat in een andere personenauto zat. Over de aanleiding tast de politie nog in het duister. Kort na het incident zijn de vier aangehouden in Rotterdam- Zuid. Zij worden nog vastgehouden.

SCHALKWIJK - Bij een steekpartij in het Utrechtse Schalkwijk is zaterdagnacht een 36-jarige man om het leven gekomen. Een andere man, eigenaar van de snackbar waar de steekpartij plaatsvond, is met diverse steekwonden in het ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de rijkspolitie. De dader, de 21-jarige dienstplichtige soldaat G. W. uit Schalkwijk, heeft zich na de steekpartij zelf bij de politie gemeld. Aanleiding voor de steekpartij was ruzie. De verdere toedracht is nog niet duidelijk.

VEENENDAAL - Er liggen op dit moment plannen op de tekentafel van de dienst gemeentewerken om het bedrijventerrein tussen de Smalle Zijde en de Wageningselaan te voltooien. Een medewerker verwacht dat over een halfjaar de Bobinestraat en de Molecuulstraat zullen zijn aangelegd. Wanneer dat is gebeurd, is Veenendaal aan zijn oostgrens geheel volgebouwd. Alleen aan de noordkant rest dan nog enige ruimte voor bedrijfsterrein.

ZEIST - De VVV's van Amerongen, Leersum, Doorn en Wijk bij Duurstede sluiten op 22 september een samenwerkingsovereenkomst met de VVV Zeist. Deze overeenkomst heeft tot doel de kwaliteit van de dienstverlening bij de VVV's op de Heuvelrug te vergroten. Bovendien kan door samenwerking bij alle VVV's hetzelfde dienstenpakket worden afgenomen. De nauwere samenwerking tussen de VVV's op de Heuvelrug is het gevolg van een landelijke herstructurering van VVV's.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 september 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 september 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken