Bekijk het origineel

Haagse man gepakt wegens steekpartijen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Haagse man gepakt wegens steekpartijen

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag heeft een 31-jarige Dominicaanse man uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht twee landgenoten met messteken ernstig verwond te hebben.

Volgens een woordvoerder van de Haagse politie onderzoekt de politie in Rotterdam of de man betrokken is geweest bij een serie moorden op prostituees die nog niet zijn opgelost. Een woordvoerder van de Rotterdamse politie kon gisteravond deze interesse van het Rotterdamse korps niet bevestigen.

De verdachte stak vrijdag in de Doubletstraat in Den Haag een prostituee neer in een bordeel waar de man ooit als kok had gewerkt. De eigenaresse had de man verboden ooit nog eens binnen te komen. De man verscheen vrijdagmiddag, haalde een mes te voorschijn en rende naar boven, waar hij een vrouw neerstak. Het slachtoffer raakte zwaar gewond.

De politie kon kort daarna de verdachte aanhouden, omdat hij voordat hij het bordeel binnenging een voormalig slachtoffer had bedreigd, die vervolgens de politie informeerde. Deze man, ook afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, werd vorige maand in een discotheek aan het Spui in Den Haag, waar hij werkte, neergestoken. Ditmaal zette de verdachte een pistool op de hals van het slachtoffer en zei: „De volgende keer krijg je 38 messteken en ga je dood".

De verdachte heeft volgens de politiewoordvoerder bekend dat hij de prostituee en de portier van de discotheek heeft neergestoken. Hij verklaarde tegenover de politie dat messteken zijn handelsmerk zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 oktober 1992

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Haagse man gepakt wegens steekpartijen

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 oktober 1992

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken